Datalek: Webwereld lekt gegevens gebruikers

Datalek: Lid gerechtshof Arnhem verliest processtukken

Datalek: VNG publiceert naam aanvrager Wob-verzoek
DOSSIER: Zwartboek datalekken

Bits of Freedom heeft opnieuw haar Zwartboek datalekken bijgewerkt. Een lid van het gerechtshof te Arnhem verloor vorige week enkele processtukken.

Een lid van het gerechtshof in Arnhem heeft een aantal processtukken uit een ontuchtzaak verloren. De raadsheer had de stukken mee naar huis genomen om zich te kunnen voorbereiden op vragen van de pers. Onderweg verloor hij de stukken.

De vinder leverde de stukken in bij RTL Boulevard, die er donderdagavond aandacht aan besteedde. Het gerechtshof betreurt het verlies.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat de verantwoordelijke de controle over de informatie verliest groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

  1. Tweets die vermelden Datalek: Lid gerechtshof Arnhem verliest processtukken « Bits of Freedom -- Topsy.com

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door fadsandfancies.com, fadsandfancies.com. fadsandfancies.com heeft gezegd: Blogfeed: Lid gerechtshof Arnhem verliest processtukken: Bits of Freedom heeft opnieuw haar Zwartboek datalekken… http://bit.ly/cT9Fdi […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.