Datalek: adressen contacten Wouter Bos op straat

Datalek: miljoenen transacties van online huishoudboek

Analyse: AIVD wordt machtiger dan ooit tevoren
DOSSIER: Zwartboek datalekken

Bits of Freedom heeft opnieuw haar Zwartboek datalekken moeten bijwerken. Meer dan een miljoen banktransacties van klanten van Kasboek.nl zijn door een slordige fout gelekt.

Een onvoldoende beveiligde directory op de server van Kasboek.nl gaf toegang tot 8.985 bestanden waarin meer dan een miljoen banktransacties werden genoemd. De totale waarde van de transacties is ongeveer 200 miljoen euro, gemiddeld werd er ongeveer 650 euro bijgeschreven. Het bedrijf achter Kasboek.nl, Invers, bevestigt de fout.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat die informatie kwijtraakt groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.