Datalekken: Wie de schoen past, trekke hem aan

Datalek: adressen contacten Wouter Bos op straat

Datalek: miljoenen transacties van online huishoudboek
DOSSIER: Zwartboek datalekken

Bits of Freedom heeft haar Zwartboek datalekken bijgewerkt. Wouter Bos laat niet alleen zijn nieuwe e-emailadres weten, maar ook wie zijn contacten zijn.

Wouter Bos heeft een nieuwe baan en stelde zijn contacten op de hoogte van zijn nieuwe e-ailadres. De adressen van de geadresseerden waren per ongeluk zichtbaar in de e-mail zelf, zo schrijft NRCnext. In de lijst staan topambtenaren op ministeries, bestuurders van semi-overheidsinstellingen en topmensen uit het bedrijfsleven. Ook bekende namen uit de amusements- en sportwereld.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat die informatie kwijtraakt groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

  1. Goggles

    “Bos mailde zijn nieuwe adres ook naar organisatoren van duik- en golfvakanties.”

  2. ton

    “…en het risico dat die informatie kwijtraakt groeit daarmee ook…”

    niet de informatie raak je kwijt, (het tegenovergestelde zelfs: de informatie wordt en masse gekopieerd!)maar erger: je raakt de controle erover kwijt….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.