• Menu

0 recente resultaten

Datalek: tas met strafdossiers uit trein verdwenen

Bits of Freedom heeft opnieuw haar Zwartboek datalekken moeten bijwerken. Een raadsheer van de Hoge Raad is een tas met strafdossiers verloren.

Een raadsheer van de Hoge Raad heeft een tas met twee strafdossiers in de trein verloren. De tas lag, met de jas van de raadsheer, in het bagagerek en is waarschijnlijk door derden meegenomen. Dezelfde avond is aangifte gedaan en zijn de advocaten van de twee zaken op de hoogte gebracht.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat die informatie kwijtraakt groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag