Burgerrechtenbewegingen voeren campagne tegen bewaarplicht

Privacy, open internet: Europa weet het nog steeds niet

Hennis en Teeven (VVD) stellen vragen internetfilter
DOSSIER: Netneutraliteit

Zo bleek in Den Haag tijdens de Nederlandse informatiedag over de Digitale Agenda, Europa’s strategie voor een bloeiende digitale economie in 2020. ‘De commissie heeft over netneutraliteit (het verbieden van providers om diensten en websites te blokkeren, red.) nog geen eigen standpunt. We verwachten een stellingname eind 2010’, liet de Nederlandse vertegenwoordiging van de Europese Commissie weten op vragen gesteld door Bits of Freedom.

De goed bezochte bijeenkomst werd geopend door Z.K.H. Prins Constantijn en georganiseerd door de Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland. Tussen aanwezige vertegenwoordigers van onder andere ministeries en belangenorganisaties, maar ook commissievertegenwoordigers zelf, noteerde Bits of Freedom uitspraken op als ‘de burger is vaak het ondergeschoven kindje’ en ‘internetveiligheid van de burger is een ietwat teleurstellend onderdeel van de Digitale Agenda’. Want net zoals in haar eerder verschenen Mededeling over de Digitale Agenda (PDF), kwam de Vertegenwoordiging ook tijdens deze bijeenkomst niet met concrete standpunten over privacy, downloadverboden en de beruchte Three Strikes Out regeling.

Ondanks zeven aandachtsgebieden, honderd acties en dertien targets heeft de Commissie nog geen standpunt over een belangrijk onderwerp als ‘netneutraliteit‘. Nog meer reden om er bij de Commissie op aan te dringen dat ze beleid vaststelt dat netneutraliteit beschermt. Wat Bits of Freedom dan ook zal doen.

We houden je op de hoogte over hoe je zelf in actie kunt komen voor een open en vrij internet (PDF).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.