NU.nl interviewt Bits of Freedom op verkiezingsdag

Van Bits of Freedom, voor jou: Webwijs!

Op de valreep maakt Teeven (VVD) een uitglijder
DOSSIER: Doe-het-zelf

Met trots presenteren wij jullie de eerste zelfverdedigingsgids voor internetters: ‘Webwijs – Online Zelfverdediging in 5 Clicks’. In deze gids legt Bits of Freedom uit hoe je jezelf met vijf simpele maatregelen effectief beschermt tegen virussen, spam en privacyschendingen. ‘Webwijs’ is gratis en verschijnt als webgids, folder en poster. Surf snel naar www.bof.nl/webwijs.

 1. Jeroen van der Gun

  Ik hekel een beetje de dominantie van het gebruik van wegwerpe-mailadressen. Als je een site niet vertrouwt, dan zou de aanbeveling moeten zijn: niet registreren. Webwijs lijkt daarentegen aan te moedigen om valse informatie op te geven. Dat sommige websites zich misdragen zou geen excuus moeten zijn om je als bezoeker op legitieme websites te misdragen (door valse informatie te verschaffen).

  Verder ziet het er goed uit.

 2. Axel Arnbak

  @Jeroen van der Gun

  Dank voor je reactie.

  Vergelijk tijdelijke e-mailadressen met een testrit in een auto. Handig als je een site wilt uitproberen, al helemaal als je de site niet meteen vertrouwt maar toch wilt bekijken. Daar zijn natuurlijk allerlei legitieme redenen voor: je wordt genoemd op een forum en je wilt reageren, bijvoorbeeld.

  Als je een website wél meteen vertrouwt en er vaker wilt terugkomen, kun je meteen je eigen (of je reserve)e-mailadres gebruiken.

 3. Tweets die vermelden Van Bits of Freedom, voor jou: Webwijs! – Bits of Freedom -- Topsy.com

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door gvenkdaily, Roel. Roel heeft gezegd: "Van Bits of Freedom, voor jou: Webwijs!" – http://j.mp/dvVpZ9 […]

 4. Webwijs in de digitale wereld | Greenhost

  […] Bits of Freedom heeft een zelfverdedigingsgids voor internetters gemaakt. “Webwijs – online zelfverdediging in 5 clicks” bestaat uit vijf simpele tactieken die je kunnen beschermen tegen virussen, spam en […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.