• Menu

0 recente resultaten

Op de valreep maakt Teeven (VVD) een uitglijder

Het leek zo goed te gaan met de VVD en privacy: privacyvoorvechter Jeanine Hennis werd naar Nederland gehaald, “de overheid moet meer rekening houden met de privacy van mensen”, schreef de VVD in een fractienotitie en “De bescherming van de persoonlijke levenssfeer van burgers is van groot belang. Vrijheid is immers een groot goed”, schreef ze in haar verkiezingsprogramma. Maar wie schetst onze verbazing: één dag voor de verkiezingen vliegt Teeven toch uit de bocht.

De Telegraaf van 8 juni citeert Teeven over een plan om foto’s van gezochte criminelen via internet, gsm, twitter, snelwegborden, reclameschermen en tv’s snel en wijd te verspreiden. Over privacybezwaren zegt de voormalig rechercheur: “Terughoudendheid vanwege privacy is een slecht uitgangspunt. Veiligheid van de bevolking dient voorop te staan.”

Alle mooie beloftes in het verkiezingsprogramma van de VVD ten spijt: als het erop aankomt gooit Teeven uw privacy te grabbel. Wij zijn ontzettend benieuwd naar de uitkomst van de verkiezingen, maar voor ons staat vast: de VVD kan wel wat meer Jeanine Hennis gebruiken. Zeker nu.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag