Terug naar over ons

Esther Crabbendam

Esther was bewegingbouwer bij Bits of Freedom.

Als je het ergens niet mee eens bent kan je daar over zeuren, maar je kunt ook kijken hoe je kunt bijdragen om het te veranderen. Vanuit die overtuiging was ik naast mijn studie Geschiedenis actief bij de opleidingscommissie, studentenraad en studentenvakbond. Na mijn master streed ik als voorzitter van jongerenvakbond FNV Jong voor eerlijke stageplekken, gelijk loon voor gelijk werk en beter onderwijs. Hier leerde ik naast actievoeren ook de polder en politiek van dichtbij kennen.

Na een tijd als podcastmaker, public-affairs adviseur en projectmanager heb ik me bij Bits of Freedom weer beziggehouden met acties en campagnes. Ik maakte me zorgen over de invloed van de afnemende communicatievrijheid en transparantie op gelijkheid en burgerrechten. Met mijn werk bij Bits of Freedom hoopte ik deze thema’s hoger op de agenda krijgen, niet alleen bij politici, maar bij iedereen.

Naast mijn werk bij Bits of Freedom maakte ik de podcasts ‘De Vierkante Ogen Show’, 'Een Fris en Vurig Liedje' en 'Met Nerds om Tafel'.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.