Agenda

Films, tentoonstellingen en een heleboel lezingen; er is veel te doen rondom internetvrijheid. We zetten de leukste events voor je op een rij. Organiseer je zelf een mooi evenement of heb je een tip voor deze agenda? Stuur Evelyn een mailtje.

Februari

ZA. 29-02-2020
Bellamy Buurtmuseum, Bellamystraat 376-378, Amsterdam

Privacy Café Amsterdam

Tijdens deze workshop zet je met behulp van vrijwilligers van Bits of Freedom de belangrijkste stappen om je online veiligheid en vrijheid te versterken. Van jong tot oud, van ervaren tot absolute beginner, iedereen kan bij het Privacy Café iets nieuws leren. Toegang is gratis, aanvang 13:00 uur. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@linux020.nl.

Maart

ZO. 15-03-2020
De Balie, Amsterdam

Internetmarathon

Het internet bestaat een halve eeuw. Om dit te vieren en om stil te staan bij de gevolgen ervan op onze samenleving, democratie en rechtstaat, interviewen directeur van De Balie Yoeri Albrecht en onze directeur Evelyn Austin meer dan dertig internationale gasten in een 12-uur durende marathon. We bezoeken de uithoeken van het web in al zijn grootsheid: van de kabels onder de grond, naar de satellieten in de lucht. Van de meest bezochte pagina’s tot de nooit geziene weblogs. Te gast zijn politici, filosofen, gebruikers van het eerste uur en de generatie het leven niet zonder Internet kent. We spreken de klok rond over de relatie tussen internet en rechtsstaat, economie, filosofie, kunst, mensenrechten, het verleden, het heden en de toekomst.

Koop hier een kaartje
WO. 18-03-2020
Den Haag

Symposium: Who Speaks?

Het symposium brengt academici en Nederlandse beleidsmakers samen om te discussiëren over wie het laatste woord heeft in een door AI aangedreven democratie. Tijdens paneldiscussies komen onderwerpen aan bod als de werking van algoritmes, surveillance-technologieën, nepnieuws, online privacy rechten, spraak en tekst productie, zoekmachinecensuur en post-feminist computing. Met onder andere Evelyn Austin, Ezekiel Dixon-Román, Gigi Demming, Bernard Keenan, Jack Poulson, Helen Pritchard, Richard Rogers. Toegang gratis, aanmelden verplicht.

Website van de KABK

April

VR. 24-04-2020
Valencia, Spanje

Internet Freedom Festival

Van 20 t/m 24 april 2020 vindt in Valencia een van de leukste festivals van het jaar plaats. Op het Internet Freedom Festival komen activisten, techneuten en kunstenaars van over heel de wereld samen.

internetfreedomfestival.org/