Agenda

Films, tentoonstellingen en een heleboel lezingen; er is veel te doen rondom internetvrijheid. We zetten de leukste events voor je op een rij. Organiseer je zelf een mooi evenement of heb je een tip voor deze agenda? Stuur Evelyn een mailtje.

Oktober

llustratie: Nanette Hoogslag
DI. 16-10-2018
Rode Hoed, Amsterdam

Who is afraid of the FSB?

FSB, GRU en andere Russische inlichtingendiensten spelen een belangrijke rol in de hybride oorlogsvoering die tussen Oost en West is uitgebroken. Ook in Nederland is de FSB actief.

Who is afraid of the FSB? is daarom de titel van tweede Oktober Lezing van het kennisplatform Raam op Rusland op 16 oktober. De internationaal gerenommeerde onderzoeksjournalisten Andrei Soldatov en Eliot Higgins zijn de sprekers op deze publieksbijeenkomst in Amsterdam.

Lees hier meer en koop een kaartje
WO. 24-10-2018
Utrecht

Impakt festival

Dompel je van 24 tot 28 oktober onder in post-truth en algoritmische superstructuren. Met onder andere Evgeny Morozov, Anna Ridler, Metahaven, Paolo Cirio, Constant Dullaart & Adam Harvey.

Impakt.nl
https://unsplash.com/photos/zqx58cvjR5A?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText
DO. 25-10-2018
Doelenzaal, Singel 425, Amsterdam

Lezing: privacy in een post-privacytijdperk?

Prof. Beate Roessler, hoogleraar ethiek en haar geschiedenis aan de UvA, geeft een lezing over de vraag wat het betekent als wordt beweerd dat we in een post-privacytijdperk leven? Is privacy niet meer mogelijk of is privacy niet meer nodig?

Check hier het programma en meld je (gratis) aan
VR. 26-10-2018
Londen

MozFest Weekend

Het thema van het jaarlijkse Mozilla Festival (MozFest) is “Your Data and You”. Een weekendlang kun je in Londen terecht voor sessies, kunst, spellen, debat en lezingen die dit onderwerp onderzoeken. Wij organiseren een workshop rondom hoe inzageverzoeken journalisten en activisten kunnen helpen bij hun werk.

Mozillafestival.org

November

ZO. 04-11-2018
Tivoli Vredenburg, Utrecht

Culture Zondag in het teken van het internet!

Op 4 november kun je in heel Utrecht terecht voor internetty activiteiten. In Tivoli vind je de vreemde, toffe Yami Ichi markt (waar wij ook staan!) en spreekt podcastmaker Maartje van Duijn met de Nederlandse Sjarrel over zijn werk als ‘content moderator’ voor Facebook. Wees erbij!

Hier vind je binnenkort meer over het programma
ZA. 10-11-2018
Aula VU, Amsterdam

Greetings, Earthlings! What are these Human Rights of Which You Speak?

Margaret Atwood geeft de Nexus-lezing 2018. De welluidende titel past onmiskenbaar bij het werk van Atwood: verrassend fantasierijk, politiek ge├źngageerd en uitermate actueel.

Lees hier meer en koop een kaartje
ZA. 10-11-2018
Rotterdam Leeszaal West

Linux Presentation Day Rotterdam

Tijdens dit evenement kunnen bezoekers kennis maken met het vrije besturingssysteem GNU/Linux (meestal kortweg Linux genoemd). De toegang is gratis. En je kunt op elk moment binnenlopen.

Meer informatie

Januari

DI. 22-01-2019
Amsterdam

Big Brother Awards

Save the date! De Big Brother Awards vinden plaats op dinsdag 22 januari in Amsterdam. Meer informatie volgt.