• Menu

0 recente resultaten

Vacature: stage­ bij het beleidsteam

Bits of Freedom is een kleine organisatie met grote ambities. Iedereen moet profiteren van de voordelen van het internet, en niemand mag de dupe worden van digitalisering. Dat gaat niet vanzelf. Bits of Freedom is een luis in de pels van overheden en grote bedrijven. Met een team van ongeveer 14 bevlogen mensen, en vanuit een kantoor in Amsterdam, stellen we onrecht aan de kaak. Voor ons beleidsteam zijn we op zoek naar een stagiair die een brede interesse heeft in alle aspecten van ons werk.

Over Bits of Freedom

Bits of Freedom is dé plek om te leren over het snijvlak van digitale technologie en mensenrechten. Elke dag weer vechten we hard voor een open en rechtvaardige informatiesamenleving. We doen dit door middel van belangenbehartiging, campagne en juridische actie, in Nederland en Brussel. Vind je dit ook belangrijk, kom bij ons stage lopen!

Het beleidsteam richt zich op de beïnvloeding van het beleid van de overheid en het bedrijfsleven. Het werk is heel afwisselend. Op het ene moment bijten we ons vast in de juridische analyse van de inzet van gezichtsherkenning door de politie, en even later praten we met ambtenaren van een ministerie over het gebruik van technologie voor de verificatie van de leeftijd van platformgebruikers. In de tussentijd is een collega druk met de lancering van een campagne die mensen bewust moet maken van hun rechten op sociale media. En uiteraard besteden we regelmatig tijd aan het uitwerken van onze strategische doelstellingen, of bedenken we hoe we onze lobby kunnen verstevigen. We willen je als stagiair graag meenemen in alle aspecten van ons werk.

Wat ga je doen?

Tijdens je stage doe je een onderzoek dat relevant is voor ons werk. We zijn bijzonder geïnteresseerd in onderzoek met aandacht voor de impact van digitale technologie op kwetsbare en gemarginaliseerde groepen in onze samenleving. Onderzoek waarin wordt samengewerkt met andere organisaties die opkomen voor een algemeen belang is ook bijzonder welkom.

Zo'n onderzoek kan bijvoorbeeld gericht zijn op:

 • Aspecten die een belangrijke rol spelen bij de beoordeling van een bepaalde technologie en/of de gevolgen van de inzet van bepaalde technologie door de overheid.
 • De potentiële risico's bij de implementatie van voorgestelde maatregelen en/of de juridische houdbaarheid van een maatregel.
 • Een stukje wetgeving dat broodnodig is, maar waar niemand nu over nadenkt.
 • De impact van de lobby van technologiebedrijven in de totstandkoming van een stuk wetgeving.
 • De effectiviteit van de handhaving van wetgeving vanuit het oogpunt van de mens.

Vanzelfsprekend denken we graag mee over een betekenisvolle onderzoeksvraag.

"Ik ben veel mooie ervaringen rijker. Bits of Freedom heeft de lat hoog gelegd voor toekomstige werkgevers."

Voormalig stagiair Ramla

Wie ben jij?

 • Je zit in de laatste fase van je hbo of wo-studie in een relevante richting (zoals juridisch, bestuurlijk of in het veiligheidsdomein).
 • Je kunt zelfstandig werken.
 • Je bent scherp, kan creatief denken en bent sociaal betrokken.
 • Je draagt bij aan onze diversiteits- en inclusiviteitsdoelstellingen.
 • Je bent minimaal 16 uur per week beschikbaar en werkt hoofdzakelijk bij ons op kantoor in Amsterdam.

Wat bieden wij?

 • Werk met grote maatschappelijke relevantie.
 • Ruimte, autonomie en vertrouwen.
 • Sensitieve en kundige collega’s.
 • Je werktijden zijn flexibel.
 • Een laptop gedurende de looptijd van de stage.
 • Een stagevergoeding van 600 euro per maand bij fulltime.

Solliciteer nu!

Update: de reactietermijn is verstreken en je kunt niet meer reageren op deze vacature.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag