• Menu

0 recente resultaten

Wie verdient volgens jou dit jaar een Big Brother Award?

Demissionair minister Yeşilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid), de Koninklijke Marechaussee, Meta, X en Telegram én staatssecretaris Van Rij (de Belastingdienst) zijn dit jaar genomineerd voor de Big Brother Awards 2023. Met deze prijs zetten we jaarlijks de grootste privacyschender van Nederland in het zonnetje. De uitreiking is op maandag 15 januari 2024 in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond te Amsterdam.

Met de Big Brother Awards vragen we jaarlijks aandacht voor personen, bedrijven en overheden die grove inbreuken maken op de privacy en vrijheid van burgers. Naast een expertprijs die door een vakjury wordt uitgereikt, bepaalt het publiek wie volgens hen een prijs in ontvangst mag nemen. Ook is er een positieve prijs te winnen: de Felipe Rodriguez Award. Die gaat juist naar iemand die afgelopen jaar veel heeft betekend voor onze digitale rechten; een privacy voorvechter dus.

Stem op jouw 'favoriet'

Vanaf vandaag kun je hier stemmen op jouw 'favoriet'.Breng jouw stem uit! Je kunt kiezen uit de volgende vier genomineerden:

Zien we je 15 januari?

Een uitgebreide toelichting op deze nominaties is tevens hier te vinden. Je kunt tot 8 januari stemmen. Kaarten voor de uitreiking op 15 januari zijn via onze webshop te koop en beperkt beschikbaar.Koop je kaarten hier! Tot 20 december profiteer je van een vroegboekkorting van 20,- per ticket, daarna zijn de tickets 25,-. Het evenement is door de jaren heen uitgegroeid tot een prikkelend avondprogramma, waarbij speeches worden afgewisseld met reflectie en kunst.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag