• Menu

0 recente resultaten

We zoeken een bestuurslid HR

Voor het bestuur van Bits of Freedom zijn we op zoek naar een bestuurslid met een focus op HR en werkgeverschap. Dit is een vrijwillige functie waarvoor een beperkte vrijwilligersvergoeding geboden wordt. Reageren kan tot en met zondag 5 maart 2023.

Wat ga je doen?

Als bestuurslid HR ben je vanuit het bestuur het eerste aanspreekpunt voor de directeur wat betreft ontwikkelingen op het gebied van werkgeverschap. Ook draag je, samen met de voorzitter, zorg voor de beoordeling van het functioneren en ontwikkeling van de directeur. Tot slot bewaak je met de andere bestuursleden de continuïteit van de stichting, waaronder haar meerjarenstrategie.

Je bent beschikbaar om één keer per kwartaal in Amsterdam te vergaderen. Incidenteel kan er een extra (telefonische) vergadering plaatsvinden.

Wie ben jij?

Je hebt uiteraard affiniteit met de doelstellingen van Bits of Freedom en voelt je thuis bij een transparante organisatie die in het debat de scherpte niet schuwt. Daarnaast denken we dat het goed is als je je in veel van het volgende herkent:

  • Je hebt visie op, en ervaring met het vormgeven van (progressief) personeelsbeleid en organisatiecultuur;
  • Je hebt ervaring met leidinggeven binnen een informele organisatiestructuur, en met feminien leiderschap;
  • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden;
  • Je hebt governance/toezichthoudende ervaring;
  • Je hebt kennis van, of een netwerk in het arbeidsrecht.

Wie zijn wij?

Bits of Freedom gelooft in een open en rechtvaardige informatiesamenleving. Een waarin mensen de macht ter verantwoording kunnen roepen en de status quo effectief kunnen bevragen. Al twee decennia is het onze missie om wetgeving en beleid te beïnvloeden ter ondersteuning van deze visie. We doen dit door middel van belangenbehartiging, campagne en juridische actie, in Nederland en Brussel.

Bits of Freedom bestaat sinds 2009 en is een stichting met dertien medewerkers, ruim 1.000 vrijwilligers en een bestuur en raad van advies. Het dagelijks werk wordt uitgevoerd door de vaste medewerkers in Amsterdam onder leiding van de directeur. Het bestuur van Bits of Freedom staat op afstand en treedt op als werkgever.

Wat bieden wij?

Je levert een directe bijdrage aan een succesvolle, jonge, idealistische organisatie. Je doet dat binnen een bevlogen en betrokken bestuur met expertise. Dit is een vrijwillige functie waarvoor een beperkte vrijwilligersvergoeding geboden wordt.

Interesse?

Stuur je CV, een beknopte motivatie en twee referenten uiterlijk zondag 5 maart 2023 naar kantoor@bitsoffreedom.nl. Gesprekken zullen gevoerd worden in de weken van 13 en 20 maart. Voor vragen kun je contact opnemen met onze voorzitter Sophie Logothetis via sophie@bitsoffreedom.nl, of met onze directeur Evelyn Austin via evelyn@bitsoffreedom.nl of telefonisch op 06 26 89 51 24.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag