• Menu

0 recente resultaten

Hapklare voornemens!

Goede voornemens, ze bestaan al eeuwen. Het nieuwe jaar is zo'n moment dat je gaat nadenken over zaken die jij komend jaar wil aanpakken of veranderen. Je besluit waar jij komend jaar voor gaat en spreekt dit hardop uit, schrijft het op of deelt het met anderen. Wat zijn jouw goede voornemens voor 2023? Wij dachten, een beetje inspiratie kan geen kwaad en hebben tien goede voornemens voor je op een rijtje gezet waar jij uit kan kiezen. Hoe handig is dat?!

Wist je dat?

  • Slechts één op de vier mensen de goede voornemens het hele jaar volhoudt?
  • Je meer kans hebt dat het lukt je goede voornemens te realiseren wanneer je je vrienden en familie over je goede voornemen vertelt?
  • Hoe concreter een voornemen is, hoe langer en beter deze is vol te houden?

Met de Bits of Freedom goede voornemens hoef je je hier niet druk over te maken. Sluit je aan als vaste donateur en stel ons in staat om het hele jaar hard te werken jouw goede voornemens werkelijkheid te laten worden! Ook kan je de voornemens heel makkelijk delen, ga naar onze Twitter, Instagram, LinkedIn of onze overzichtspagina en deel ze direct met wie jij wilt!

1. In 2023 laat ik de creepy algoritmen achter me en bepaal ik zelf wel wie ik ben.

Van toeslagenschandaal tot Facebook, we zien wat voor schade sommige algoritmen kunnen aanrichtenZeg nee tegen Kafkaëske praktijken! Nadia vertelt je waarom transparantie en controleerbaarheid zo belangrijk zijn.. Wij vinden daarom dat bij het gebruik van technologie fundamentele rechten beschermd moeten worden dat beslissingen altijd transparant en controleerbaar moeten zijn en dat er scherp en effectief toezicht moet zijn. Een van de instrumenten die hierbij kan gaan helpen is het wetsvoorstel over kunstmatige intelligentie vanuit de Europese Commissie, de AI-verordening. Sinds de publicatie hebben we amendementen geschreven, gesprekken gevoerd met Nederlandse en Europese politici en actie gevoerd met andere Europese digitale rechten organisaties.Lees hier hoe wij de AI-verordening beter maken. Allemaal om ervoor te zorgen dat de AI-act jouw mensenrechten goed waarborgt! Maar we zijn er nog lang niet. Alleen met jouw steun kunnen we ons werk op rechtvaardige algoritmen voortzetten.

2. In 2023 stap ik écht –nee, nu écht– over naar een veilige, versleutelde chat-app zoals Signal.

WhatsApp gedag zeggen lukt, maar nietZeg dag tegen Whatsapp!, want je grote broer “snapt Signal gewoon niet” of je tante vindt 'dat hele privacygedoe' maar onzin? Daarom strijden wij voor interoperabiliteitLotje vertelt je hier alles over interoperabiliteit en andere punten uit de DMA., waardoor jij als Signal gebruiker veilig met een WhatsApp gebruiker kunt communiceren. Doe een donatie, sluit je bij ons aan en strijd ook voor onuitspreekbare woorden die de wereld beter maken!

3. In 2023 blaas ik de familieapp op met de nieuwe video’s van Bits of Freedom, en maak ik van al mijn neefjes en nichtjes datanerds.

Ken jij iemand in je omgeving die je volgend jaar wat meer kennis over data gunt? Stuur dan een van onze Data. Zo zit dat. video's,Alle vier de Data. Zo zit dat. video's vind je hier. die we samen met ambassadeur van de vrijheid Fresku hebben gemaakt. Vier nieuwsgierige Nederlanders ontdekken in vier vragen hoe data werkt. Want hoe meer mensen weten, en hoe beter ze data begrijpen, hoe beter digitale technologie werkt voor iedereen.

4. In 2023 wens ik iedereen een beter internet toe!

Wist je dat een donatie aan Bits of Freedom ook fiscaal aantrekkelijk kan zijn? We zijn namelijk een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dat betekent dat donaties aftrekbaar kunnen zijn van je belastbaar inkomen.Nico vertelt je alles over belastingvoordeel bij doneren of nalaten aan Bits of Freedom. Wist je trouwens dat donaties heel belangrijk zijn voor Bits of Freedom? Onze individuele donateurs zorgen ervoor dat we onafhankelijk ons werk kunnen blijven doen en tonen aan hoeveel mensen er achter de doelstellingen van Bits of Freedom staan!

5. In 2023 blijf ik gewoon sexten met mijn partner(s) zonder dat Europol mee kan kijken.

De Europese Commissie wil technologiebedrijven kunnen dwingen mee te kijken met de chats van hun gebruikers. Het doel is nobel: de bestrijding van seksueel misbruik van kinderen en jongeren. Maar het is misschien wel de grootste bedreigingen voor vertrouwelijke communicatieRejo legt je uit waarom dit echt geen goed idee is. op het internet op dit moment. Nu blijven je berichtjes en foto's nog tussen jou en je partner(s), en wij willen dat zo houden.

6. In 2023 zet mijn gemeente vanwege de AVG iedereen gewoon in de BCC.

In 2023 gaan we nul datalekken waar honderden mensen in de CC stonden zien!? En zeker niet meer bij gemeenten, die weten onderhand wel beter...? Tenminste(1) dat(2) zou(3) je(4) verwachten(5)... Komend jaar bestaat de Algemene verordening gegevensbescherming 5 jaar, een klein jubileum! We voerden in 2022 een onderzoek uit naar de naleving van de privacywet in de tien grootste, gemeentenNadia vertelt je alles over het AVG-onderzoek bij de 10 grootste gemeenten.. Helaas scoorden de meeste gemeenten een onvoldoende, we hopen natuurlijk op verbetering.

7. In 2023 stopt de politie zo obsessief met mijn gezicht bezig te zijn.

Het lijkt wel alsof de politie totaal geobsedeerd is met onze gezichten. Ze hebben al miljoenen smoelen in hun databases, maar leggen nog steeds nieuwe infrastructuur aan om nóg meer foto’s van ons te maken. Lachen naar de camera-auto dus, maar niet als het aan ons ligt. De strafrechtdatabank van CATCHLotte vertelt je alles over CATCH in dit blog. bestaat uit een enorme voorraad gezichten van verdachten, veroordeelden en mensen over wiens identiteit onduidelijkheid bestaat. Geen goede zaak vinden wij.

8. In 2023 duw ik de grootste privacyschender van Nederland de schijnwerpers in.

Ieder jaar organiseren we tijdens een feestelijk gala de uitreiking van onze Big Brother Awards: dé prijs voor de grootste privacyschender van Nederland. Jij bent er toch ook bij op 13 februari in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam? Via deze linkIlja vertelt je alles over de Big Brother Awards op 13 februari! zet je het event makkelijk in je agenda en kan je je inschrijven om op de hoogte te blijven voor updates rondom stemmen en tickets.

9. In 2023 luister ik het Bits of Freedom kantoor af, via mijn favoriete podcast-app.

Onderhand weet je misschien wel dat we een podcast makenSchuif aan bij Inge en Evelyn in de podcaststudio.. Elke twee weken bespreken we alles over het internet. Van internetprivacy tot cyberkunst, van netwerkkabels tot wetgeving over de grijpgrage techbedrijven. Je maakt kennis met iedereen van Bits of Freedom. En wij maken kennis met jou in onze vragenrubriek. We vinden het ontzettend leuk om onze luisteraars wat dichter bij ons te hebben op kantoor. De podcast – en deze voornemens – zijn gratis, maar niet goedkoop, dus jouw bijdrage is onmisbaar.

10. In 2023 neem ik een abonnement op 'Bit For Free', om ook digitaal in vorm te blijven

Al deze #hapklarevoornemens maken de (digitale) wereld in 2023 een beetje rechtvaardiger en gezonder. Zijn onze goede voornemens ook de jouwe? Word vaste donateur van Bits of Freedom, dan lossen wij ze voor je in! Als vaste donateur krijg je vier keer per jaar de Bits of Freedom Donateursupdate met speciale voordelen voor donateurs en achtergronden bij ons werk. Ook mag je als nieuwe donateur een mooie cadeautje kiezen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een Bits of Freedom webcamcover of een stickerset?

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag