• Menu

0 recente resultaten

Tussenrapport over de tooling van het Europese digitale-rechtenveld

Tussen juni en juli 2022 hebben we 10 organisaties uit het maatschappelijk middenveld geïnterviewd over hun gebruik van digitale hulpmiddelen. Met nog een aantal interviews te gaan, willen we verslag uitbrengen van onze eerste bevindingen, zodat we snel en gemakkelijk feedback kunnen ontvangen. Dit rapport schetst daarom bondig onze eerste bevindingen.

Wat we tot stand willen brengen

Technologie kan en moet ons werk ter ondersteuning van open en rechtvaardige samenlevingen vooruithelpen. We zijn ervan overtuigd dat het dit alleen kan doen wanneer:

  1. We technologie gebruiken die aansluit bij onze waarden en boodschap;
  2. De technologie die we gebruiken en de manier waarop we het gebruiken vooruitstrevend, inspirerend en leuk is.

Om dat te bereiken is Bits of Freedom begonnen met het in kaart brengen van het huidige tooling-gedrag, de tooling-behoeften en de mogelijke manieren vooruit binnen het Europese digitale-rechtenveld. We richten ons op drie kerngebieden: 1) communicatie tooling (campagnes, mobilisatie, en het bereiken van (nieuw) publiek); 2) tooling voor onderzoek en het verzamelen van bewijs; en 3) tooling om onze organisaties en werkplekken te runnen.

Rapport en feedback

Je kunt het volledige rapport met onze belangrijkste bevindingen vinden via de onderstaande link. We hopen veel feedback op dit rapport te ontvangen, dus voel je vrij om contact met ons op te nemen hierover.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag