• Menu

0 recente resultaten

Bits of Freedom is op zoek naar twee nieuwe collega’s.

Altijd in het vizier van de overheid. Ongelijk behandeld door een algoritme. Speelbal van Big Tech. Wij geloven dat het anders kan. Jij ook? Kom bij ons werken! We zijn op zoek naar een technisch onderzoeker/onderzoekster en een campaigner.

Bits of Freedom zet zich in voor het versterken van onze rechten en vrijheden in het digitale domein. Constructief waar kan, scherp waar moet. Door wetgeving te beïnvloeden, campagne te voeren en bewustwording te vergroten. Op dit moment hebben we twee openstaande vacatures.

Als campaigner bestaat je werk uit een mix van campagne voeren en bewegingsopbouw. Je zorgt dat zoveel mogelijk mensen betrokken zijn bij ons werk. Ook help je andere NGO’s scherp te krijgen hoe onrecht door technologie wordt versterkt. En hoe het internet juist kan bijdragen aan een open en rechtvaardige samenleving.

Als tech onderzoeker/onderzoekster pulk je aan de proprietary interfaces van Big Tech. Je legt bloot hoe de grote platformen ons manipuleren. Je ontleedt de algoritmen die de overheid sturen en laat zien hoe deze mensenlevens raken. Je brengt misstanden aan het licht en helpt deze kennis vertalen naar beleidsverandering, bewustwording en rechtszaken. Je werk bestaat uit een mix van onderzoek, (wetenschaps)communicatie, bewegingsopbouw en beleidsadvies.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag