• Menu

0 recente resultaten

Wie help jij vandaag hun privacy te fixen?

Vandaag is het Internationale privacydag. Een goede aanleiding om eens na te denken wie jij vandaag een tip kan sturen om hun privacy te verbeteren.

Twee maanden geleden lanceerden we onze volledig vernieuwde privacy-toolbox: Fixjeprivacy.nl. Al meer dan twintigduizend mensen gebruikten de site om hun privacy te verbeteren. We lichten hier de meest populaire tips uit, zodat je die met mensen om jou heen kan delen. Want je kent vast wel iemand die deze tips goed kan gebruiken.

1. Ruil Whatsapp in voor een privacyvriendelijker alternatief

Met stip op één, als meest bekeken en gedeelde tip. Dat is misschien niet zo gek, want met de laatste voorwaardenwijziging van Whatsapp kozen duizenden mensen ervoor over te stappen naar SignalNRC schreef over de nieuwe voorwaarden. Dat is ook het veilige alternatief dat wij aanraden.

2. Gebruik een wachtwoordmanager

Op de tweede plek, de tip om sterke wachtwoorden te gebruiken (en daarmee jezelf heel veel beter te beschermen tegen hackers) én het gemak om nooit meer wachtwoorden te hoeven onthouden. We raden je ook ons gesprek met Daniel Verlaan aan, die uitlegt waarom een wachtwoordmanager zo belangrijk is.

3. Gebruik een privacyvriendelijke zoekmachine

Hoe vaak gebruik jij Google per dag? Je geeft daarmee elke dag onvoorstelbare hoeveelheden data over jezelf weg. De overstap naar een andere, eerlijkere zoekmachine zou dus wel eens een van de effectiefste veranderingen kunnen zijn die je in je dagelijkse routine kunt maken op het gebied van privacy.

Een andere manier om stil te staan bij privacy vandaag...

...is door ons werk te ondersteunen. Wij zetten ons namelijk niet alleen op Internationale Privacydag in om jouw privacy te beschermen. Dat doen we elke dag! En dat kunnen we alleen dankzij de steun van duizenden donateurs. Draag ook bij, help jezelf én anderen aan een beter en gezonder internet!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag