Wees zeker van het probleem, voor je technologie inzet als oplossing

We stellen graag aan je voor: Nadia Benaissa

Looking for a privacy friendly tool for your video chats? Try Jitsi.

We zijn zeer verheugd dat Nadia als beleidsadviseur ons team komt versterken.

Credits:
Photo Boards

Nadia stelt zich aan jullie voor:

"Mensenrechten vormen de basis voor een rechtvaardige samenleving waarin alle mensen waardig en vrij kunnen bestaan. Het fundamentele recht op privacy zie ik als één van de belangrijkste rechten van deze tijd. Dankzij technologische ontwikkelingen is de manier waarop we met gegevens omgaan constant in ontwikkeling. Het is vaak makkelijk om de mogelijkheden van nieuwe technologie en data in te zien. Daarnaast de lange termijn consequenties voor individuen, de maatschappij en de rechtsstaat inzien vraagt om meer verbeeldingskracht. En dat is precies de uitdaging die mij naar Bits of Freedom trok, waar ik elke dag opnieuw mijn hoofd mag breken over onze dynamische samenleving en de toekomstige effecten van wat ons vandaag bezighoudt. Wat een droombaan!"

“Een rechtvaardige samenleving zie ik niet als een utopie, maar als een constant streven.”

"Een rechtvaardige samenleving zie ik niet als een utopie, maar als een constant streven. In Angela Davids woorden: ‘I’m no longer accepting the things I cannot change, I’m changing the things I cannot accept.’ Als jurist is het mijn passie het recht – dat ons allemaal aangaat – toegankelijk te maken voor een groter publiek. Daarom schrijf ik graag, waarbij ik juridisch jargon zo veel mogelijk vermijd.

De afgelopen jaren ben ik als functionaris gegevensbescherming (privacy toezichthouder) werkzaam geweest bij een gemeente. Daar richtte ik mij op de implementatie van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en toetste ik de verantwoordelijken op de naleving daarvan. In mijn vrije tijd zit ik in het bestuur van stichting Kifaia, dat zich inzet voor medische zorg in Gaza en schrijf ik een boek over het huwelijksrecht."

Bits of Freedom is heel blij dat Nadia ervoor heeft gekozen om zich bij ons in te zetten voor een vrij en open internet. We kijken uit naar de samenwerking!

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.