• Menu

0 recente resultaten

Vrijdag 8 maart: Verbeter de informatie over vrouwen op Wikipedia

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Op die dag wil Bits of Freedom een bijdrage leveren aan de zichtbaarheid van de (cis en transgender) vrouwen die actief zijn (geweest) in ons werkveld. Dit doen we door, net als vele anderen over de hele wereld, een Wikipedia edit-a-thon te organiseren.

Wat is een Wikipedia edit-a-thon?

Tijdens een edit-a-thon leren we hoe we informatie kunnen toevoegen aan Wikipedia. We werken, individueel of in groepjes, aan nieuwe pagina’s, of aan updates of vertalingen van bestaande pagina’s.

Waarom doen we dit?

Wikipedia is voor veel mensen een belangrijke bron van informatie. Vrouwen zijn op Wikipedia ondervertegenwoordigd. Door te zorgen dat er meer informatie over vrouwen beschikbaar is, leveren we een bijdrage aan genderrechtvaardigheid. Daarnaast hopen we dat meer beschikbare informatie leidt tot een grotere diversiteit aan stemmen en perspectieven in het technologiedebat.

Praktische details

De edit-a-thon vindt plaats op vrijdag 8 maart van 14:00 uur tot 17:00 uur. De locatie is het kantoor van Bits of Freedom, Prinseneiland 97h, 1013LN Amsterdam. Je dient zelf een laptop of tablet mee te nemen om op te werken. Iedereen is welkom. Meld je wel even aan!

Ben je niet bekend met Bits of Freedom? Leer meer over ons teamOver ons en lees onze HuisregelsHuisregels.

Aanmelden

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Andere evenementen

Kun je op 8 maart niet naar Amsterdam komen? Je kunt je op 8/9 maart bij een aantal andere goede initiatieven voegen!

  • In Eindhoven kun je op 8 maart terecht voor een Art + Feminism edit-a-thon;
  • In Rotterdam kun je op 8/9 maart terecht bij Worm voor het programma “Not Found On”, dat reflecteert op de machtsstructuren die beïnvloeden welke kennis wel en niet wordt gedocumenteerd;
  • Op 8 maart in Dordrecht en 9 maart in Utrecht organiseert Amnesty een edit-a-thon om vrouwelijke mensenrechtenverdedigers te steunen.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag