• Menu

0 recente resultaten

Coming soon: My Data Done Right!

Op 25 oktober lanceren we onze opvolger van de Privacy Inzage Machine: My Data Done Right! Vanaf dan kan je nog eenvoudiger inzageverzoeken genereren, je gegevens laten wijzigen of verwijderen.

Privacytest

Net je privacykennis getest bij de Privacytest 2018 op NPO3? Dan heb je vast onze collega Esther iets horen vertellen over een nieuwe tool die we hebben ontwikkeld: My Data Done Right. Nieuwsgierig wat deze tool inhoudt? We doen alvast een tipje van de sluier.

Je rechten uitoefenen

Sinds 25 mei 2018 gelden de nieuwe Europese privacyregels. De nieuwe regels geven je meer mogelijkheden om transparantie af te dwingen en organisaties ter verantwoording te roepen. Maar je recht halen moet geen papieren werkelijkheid blijven.

Met My Data Done Right kan je heel eenvoudig een inzage-, correctie- of verwijderverzoek opstellen, of een verzoek om je data mee te nemen. Je hoeft dus niet meer in al die privacyvoorwaarden op zoek naar de juiste contactgegevens. Dat hebben we samen met een team vrijwilligers al voor je gedaan, voor meer dan 1000 bedrijven en overheidsinstellingen. Ook hoef je niet zelf na te denken over de juiste bewoording van zo'n verzoek. Wij genereren de juiste tekst voor je.

Daarnaast zijn er nog een paar andere handige functies, zoals het ontvangen van reminders per mail of in je agenda, de mogelijkheid om verzoeken in het Engels te maken en binnenkort ook de optie om je ervaringen met ons te delen.

Nog even wachten...

We zijn nu nog druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten voor de lancering op 25 oktober. Dus nog even een paar dagen geduld en houd onze site in de gaten voor de laatste updates!

Credits: Design Days

 

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag