De misverstanden bij De Wereld Draait Door

De week van Tessa

Met het internetfilter heeft klagen geen zin meer – kom in actie!

Deze week geen mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid, maar een ode aan Tessa.

Onze intervrijheid-superheld Rejo Zenger had afgelopen week verbijsterend en hartverscheurend nieuws:

Tweet van Rejo Zenger over zijn verlies van Tessa

Iedereen bij Bits of Freedom team kende Tessa omdat ze uitzonderlijk betrokken was bij ons werk. Zo was ze één van onze meeste actieve (en soms kritische) volgers op Twitter. Ze hielp ons als vrijwilliger bij onder meer de Big Brother Awards en zodra we een site lanceerden was zij één van de eersten om die uit te proberen en van commentaar te voorzien (met bug reports inclusief browser en besturingssysteem: "ik weet hoe tech boys een foutmelding willen zien"). Afgelopen zomer hebben we rondom het hackerscamp SHASHA 2017 onder de noemer "SHA-nanigans" eindeloos veel woordgrappen gemaakt. Tessa bracht ons onder meer "Shar Wars", "Don't go shasing waterfalls" en "I'll bring the SHAmpagne!".

Rejo heeft een onbeschrijflijk verlies geleden en we zijn als team compleet uit het veld geslagen. Haar Twitter-motto geeft ons advies over wat we kunnen en moeten doen:

love is a verb

Tessa Kersten

Tessa's werkgever TNI heeft een tribute voor hun web gardener online gezet.

Badass activistenvrouwen over counter-power

Eén van de laatste linkjes die we van Tessa opgestuurd kregen was in de context van een discussie over intersectioneel feminisme. Ze wees ons op een "super inspirerend interview met 3 vreselijke badass activistenvrouwen". Lees hier het interview met Bertha Zúñiga Cáceres, Medha Patkar en Nonhle Mbuthuma.

4 keer zoveel Wikipedia pagina's over mannen als over vrouwen

Wikipedia is één van de fakkeldragers van het open internet. Helaas is de genderbalans ver te zoeken. Tessa spoorde ons daarom aanDe aansporing van Tessa om op Internationale Vrouwendag mee te werken aan de WikiGap edit-a-thon. Wij gaan op 8 maart aan de slag in Den Haag. Jij ook?

There are 4 times more articles about men than women on Wikipedia

De liefste meme van allemaal

Afgelopen zomer vroegen we aan onze volgers om die ene meme die ze écht niet hadden willen missen met ons te delen (nu het nog kanSave the meme!). Tessa deeldeTessa op Twitter "de liefste meme van allemaal". De lost frog:

Brief over een kikker die kwijt is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.