Kom op minister, u kunt het!

De minister heeft ons verzoek om de neutrale teksten van de Referendum­commissie over te nemen op álle sites van de overheid ontvangen. Het is wel belangrijk dat de inhoudelijke behandeling niet te lang op zich laat wachten.

Ons verzoek om neutrale overheidscommunicatie over referendum

De minister kan toch moeilijk bezwaarOns verzoek om neutrale informatie van de overheid over het referendum en de sleepwet hebben tegen neutrale, volledige en juiste communicatie van de overheid over het referendum en de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Dat was de achterliggende gedachte toen we vorige week de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzochten om de teksten van de Referendum­commissie over te nemen op álle websites van de overheid.

Inhoudelijke reactie is urgent

Inmiddels hebben we een ontvangstbevestigingMinister: het verzoek is ontvangen, inhoudelijke reactie volgt nog ontvangen. De minister bedankt ons voor onze brief. Dat is fijn. En ze verwacht dat we binnen drie weken een antwoord krijgen. Dat vinden we dan wat lang. Ook zegt ze er meteen bij dat als dat toch niet gaat lukken, ze ons dat tijdig laat weten. Dat zouden we dan niet fraai vinden.

We begrijpen dat in een ambtelijke organisatie soms niet alles even snel gaat. Er moet vergaderd worden en allerlei ambtenaren “in de lijn” moeten hun goedkeuring geven. Maar de tijd dringt, want het referendum is op 21 maart. Daarom zou het alles behalve fraai zijn als de minister inderdaad drie weken de tijd neemt om inhoudelijk op ons verzoek te reageren. Of mogelijk nog langer. En zeker als daarna het nog langer duurt om de teksten daadwerkelijk aan te passen. Met een beetje pech is het referendum dan al geweest.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.