• Menu

0 recente resultaten

https://www.flickr.com/photos/id-iom/10835118755/in/photolist-hvsPjk-hvtac7-hvuyyH

Vanavond is Bertholee bij College Tour. Hoe verdedigt hij de sleepwet?

Ben jij je ook al aan het voorbereiden voor de College Tour met Rob Bertholee? We zijn benieuwd hoe Bertholee om gaat met de kritische vragen die hem gesteld zullen worden. Wij zijn ook gevraagd om een vraag aan hem te stellen en zijn erg benieuwd naar het antwoord. Kijk je ook mee?

Studenten kunnen vuur aan de schenen van Bertholee leggen

De campagnes voor het referendum beginnen langzaam op stoom te komen en zo zien we ook dat de voorstanders van de sleepwet zich beginnen te roeren. Wij zullen die natuurlijk in de gaten houden en er waar mogelijk verslag van doen. Vanavond is het de beurt aan Rob Bertholee, het hoofd van de AIVD. Een mooie kans om te zien hoe hij het sleepnet zal verdedigen. Twan Huys zal met hem in gesprek gaan. Ook studenten zullen hem vragen kunnen stellen. Daarnaast zijn ook wij gevraagd om een vraag aan Bertholee te stellen.

Wat doet de AIVD als er geen draagvlak voor de wet is?

Het is natuurlijk nog koffiedik kijken welke vraag van ons gesteld gaat worden, maar het lijkt erop dat onze vraag over het draagvlak aan hem voorgelegd zal worden. Zoals bij elke wet is het draagvlak belangrijk, ook voor de uitvoerende instanties. Het is prettig om te weten, bijvoorbeeld als geheime dienst, dat de bevolking het ook eens is met wat je als dienst doet.

Wij vroegen ons dan ook af wat de AIVD zou doen als zou blijken dat een meerderheid van de bevolking tegen deze wet gaat stemmen. Gaat de AIVD dan de wet nog wel uitvoeren? Of gaan ze dan zelf ook aangeven dat er aanpassingen moeten komen?

Een antwoord op die vraag en op vele anderen zie je vanavondOp televisie op NPO 3, of hier.. Om 21.05 uur start de uitzending .Wij zullen natuurlijk ook kijken en onze reactie geven op zijn antwoorden. Ben je intussen benieuwd wat wij ervan vinden? Kijk dan hierOnze kritiek is hier terug te kijken!.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag