Winst! De Raad van State zegt tegen Ollongren: Publiceer of leg uit

Bijzondere tegenprestaties voor opmerkelijke donaties

Stickers, webcamcovers en waanzinnige tegenprestaties voor nieuwe en bestaande donateurs

Een bloemlezing van songteksten van de Jeugd van Tegenwoordig, een inleiding voor je viewing van The Big Lebowski, een serenade voor jou of een persoon naar keuze of een cursus Wob-verzoeken doen? We willen graag jouw steun en zetten daar extreme middelen voor in.

UPDATE januari 2018: inmiddels is de donateurscampagne van december afgelopen. Onderstaande tegenprestaties zijn (voorlopig) niet meer beschikbaar. Iedereen onwijs bedankt voor de gulle donaties!

Workshop jongleren

€400 + €10 per deelnemer voor de jongleerballen of €4 per deelnemer voor minder goede ballen, 60 - 90 minuten. Maximaal 15 personen.

Iedereen kan leren jongleren. En jongleren is ook nog eens de perfecte metafoor voor het werkzame leven: Om te jongleren met drie ballen moet je leren loslaten. Daarnaast heeft elke succesvolle jongleur geleerd om om te gaan met falen en mislukkingen en weet zij als geen ander hoeveel je kunt bereiken door gestructureerd te oefenen. In een wervelende workshop van één tot anderhalf uur neemt Hans de Zwart iedereen mee van één bal, naar twee en uiteindelijke naar drie ballen. Daarbij vertelt hij over de geschiedenis en natuurkundige aspecten van jongleren en de manier waarop we door wiskunde nieuwe jongleertrucs konden leren.

Inleiding bij een The Big Lebowski viewing

€250 voor de inleiding + eventuele licentiekosten voor de film zelf.

The Big Lebowski, het meesterwerk van de gebroeders Coen, is van al hun films de films die het dichtst bij de werkelijkheid blijft. Veel van de scenes zijn waargebeurd en een aantal van de belangrijke personages in de film zijn gebaseerd op bestaande personen. De film is inmiddels al jaren een cult-hit. En daarom weten we meer over hoe de film gemaakt is, waar de easter eggs zitten en wat er nou eigenlijk precies door de broers bedoeld werd, dan bij andere films. Hans de Zwart heeft de film tientallen (zo niet honderden) keren gezien en kan als geen ander uitleggen waarom deze film de moeite van het kijken waard is.

Anderhalf uur spelen in de gymzaal

€400, minimaal 10 mensen, maximaal 24 mensen

Voordat hij begon bij Bits of Freedom en ook voor zijn carrière als onderwijstechnoloog was Hans de Zwart docent bewegingsonderwijs (ook wel: gymleraar) op een middelbare school. Jij regelt de gymzaal en Hans zorgt ervoor dat er binnen 90 minuten op verantwoorde wijze minstens drie gymklassiekers gespeeld worden: tjoekbal, cirkelbal, trefbalvarianten of misschien wel flipperkasten?

Pubquiz voor je bedrijf of vriendengroep (2 keer beschikbaar)

€400 voor de quiz, maximaal 40 deelnemers

Naast zijn werk bij Bits of Freedom presenteert Tijmen Swaalf wekelijks pubquizzen in verschillende café’s. Test met je collega’s of vrienden (of collega-vrienden) je kennis over nutteloze trivia, absurde actualiteiten en bizarre covers. Spreek je voorkeur uit voor thema’s en muziekstijlen of vertrouw op de smaak van de quizmaster (draaiorgel- en blokfluitcovers zijn absolute aanraders). Geschikt voor in de avond, maar ook een leuke vrijdagmiddag-activiteit.

Een serenade voor jou of een persoon naar keuze

€250, voor één persoon. Duur: vijf minuten. Locatie: flexibel (wees creatief maar realistisch!)

Handig om als cadeautje achter de hand te hebben, want lichte gehoorbeschadiging gaat langer mee dan bloemen. Een gepersonaliseerde serenade, waarvoor jij de datum en locatie bepaalt. Ook goed als je iets goed te maken hebt, en tevens in te zetten op Valentijnsdag (let op: de dag vóór Valentijnsdag - desperation day - is helaas niet beschikbaar om persoonlijke redenen).

Een city-tour door Amsterdam met banken op wieltjes (let op! Je duwt de bank zélf)

€400, voor drie personen, €450 voor maximaal zes personen

De historische kennis van onze Ton Siedsma gecombineerd met het “plezier” van door Amsterdam wandelen met een bank op zwenkwieltjes. Vijf jaar lang organiseerde Tijmen Swaalf de illegale bankenrace “Le tour de coach” door hartje Amsterdam. Nu heb je de kans om dit avontuur met blaren en beschadigde enkels zelf mee te maken. We vertrekken vanuit ons Bit of Freedom-kantoor en eindigen nabij de Bijlmerbajes. Leer meer over de historie van onze stad en maak een paar unieke foto’s. Het ultieme bewijs dat je de bank niet hoeft te verlaten om meer van de wereld te zien (en de enige plek waar een “bank-run” leuk is voor alle partijen).

(1 VERKOCHT) Luxe lunch bezorgd op locatie in omgeving Amsterdam (2 keer beschikbaar)

€400, max.12 personen.

Regelmatig vult het kantoor zich met de heerlijke geur van de kookkunsten van Inge en Evelyn. Nu ook voor donateurs de kans om dit te ervaren. Binnen Amsterdam bereiden ze een heerlijke lunch voor maximaal 12 personen voor en bezorgen ze die thuis of op kantoor. Eten moet je sowieso, en na een heerlijke maaltijd je ook verzadigd voelen omdat je ons helpt internetvrijheid te beschermen is natuurlijk top!

Een NetAidKit met installatie en uitleg door onze systeembeheerder

€350,- max. 1 persoon

Onze systeembeheerder Imre Jonk is niet voor niets onze systeembeheerder. Hij houdt ons netwerk schoon en veilig, en dat kan hij ook voor jou doen. Bij een donatie van 350 euro installeert hij de NetAidKit voor je en geeft hij een uitleg van 2 uur over hoe het werkt en de mogelijkheden.

Een fietstour door Rotterdam. Met bezoek aan het Pinballmuseum

€450,- max. vier personen

David Korteweg heeft als officieuze taak op kantoor het vertegenwoordiger van Zuid-Holland. Waar het team vooral uit Amsterdam en omstreken komt, wist hij ons tijdens het vorige teamuitje te verrassen met een sightseeing-tour door Rotterdam, met als topafsluiter het Pinballmuseum. Voor een groep tot vier personen is dit nu ook voor jou beschikbaar. Kijk of je onze high-scores kan verbeteren (als deze nog op de machines staan).

(3 VERKOCHT) Cursus Wob-verzoeken doen: doe je eerste Wob-verzoek!

€400,- max. vier personen

Rejo Zenger heeft de afgelopen jaren het doen van verzoeken op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob-verzoeken) tot kunst verheven, en deelt deze kennis nu met jou! In een cursus van 2 uur bij ons op kantoor leer je de ins en outs van Wob-verzoeken, en verstuur je samen met Rejo je eerste Wob-verzoek! Denk alvast na over welk handelen van de (lokale) overheid je meer informatie wilt.

"Laat als me de sodemieter een paar van je verhalen horen." Een bloemlezing met toelichting van de teksten van de Jeugd van Tegenwoordig

€350, tot twintig personen

Normaal “houdt hij het klein, houdt hij het dicht bij zichzelf” maar niemand is op kantoor meer van van de Jeugd dan Ton Siedsma. Uitermate nep als hij raps van ze rapt. Dat doet hij dan ook niet. Voor ieder die nooit echt de tijd heeft genomen om zich te verdiepen in de teksten is dit een spoedcursus, voor ieder die dat wél heeft gedaan een kans tot verdieping en eindelijk het begrip waar je al jaren naar zocht. Met uitstapjes naar Stippenlift, De skiquel en Katja Schuurman.

Mocht hij overigens de pijp uitgaan voor het verhaal af is, dan volgens hem het geld aan zijn grafkist gebonden worden. Dus.

 

"Van .doc naar Languedoc"

Light versie "Naar Zuid-Frankrijk maar toch in eigen bed slapen?"
Kosten: 300 euro. Anderhalf uur op een gezamenlijk overeen te komen locatie in Nederland. 

XL versie "Beleef het zelf, beleef het met reisleider Ton": 3 dagen reisleiding in Zuid-Frankrijk.
(Symbolische reis/verblijfs)kosten voor een gids voor drie dagen: 1209 a.d. + 1321 a.d.) = 2530 euro. Toeslag boven de 5 personen in onderling overleg.

Zuid-Frankrijk. Zonovergoten stranden, met op de achtergronden altijd heuvels en bergen. De Montagne Noire waarvan de waterstromen het Canal du Midi op peil houden. De uitlopers van de Pyreneeën waarover de D-weggetjes kronkelen en daartussen eindeloze wijnranken. Maar ook: een met bloed overgoten stuk land. In de 13e en 14e eeuw het toneel van een kruistocht, van brandstapels en verwoeste steden.

Wil je als je naar Zuid-Frankrijk gaat je reisgenoten versteld doen staan van je schijnbaar achteloze kennis over het gebied? Wil je weten waar je eigenlijk naar keek als je een kasteel beklom in een eindeloze rij toeristen? Wil je weten wat er in de boekjes stond die je geen zin had om te lezen? Waarom je naar Carcassonne moet, maar waarom Peyrepertuse, Cabaret (Lastours) of Montségur misschien nog wel mooier zijn?

In een verhaal over religie, macht, geweld, bloed, de hoofse liefde en verraad zal Ton je meenemen naar het verleden. Zijn verhaal, of het nou voor beginners, gevorderden of experts is weet alle leeftijden te boeien.

“Geweldig” aldus eerdere toehoorders. “Zijn expertise over het recht wordt eigenlijk alleen maar overstegen door zijn kennis over de middeleeuwse geschiedenis.” “Ik wou dat ik hem als luisterboek mee kon nemen op vakantie.” “Dat zo’n dor gebied zo’n levendige geschiedenis kon hebben had ik echt niet gedacht. Een aanrader voor iedereen.”

 

Het formulier is niet meer beschikbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.