• Menu

0 recente resultaten

Bits of Freedom presenteert de sleepwet-kieswijzer

Vandaag verspreidden we 20.000 brieven door Nederland namens de fictieve organisatie 'Rijksveiligheidsdienst'. De Rijksveiligheidsdienst bestaat natuurlijk niet.

Met deze ludieke actie vragen we aandacht voor de sleepwet-kieswijzer. Op basis van vijf scenario's en uitleg over de wet kan je zelf bepalen waar jij de grens trekt.

Bekijk ook even de volgende video

Met behulp van de sleepwet-kieswijzer kunnen mensen een beslissing maken over de nieuwe wet: welke van de bevoegdheden voor de AIVD zijn acceptabel en welke gaan te ver? Ook bevat de kieswijzer meer informatie over wat er nu precies in de nieuwe wet staat. De geschetste scenario’s behandelen de vijf grootste pijnpunten van de wet. Ze helpen burgers om een geïnformeerde keuze te maken bij het referendum.

Met deze actie vragen wij aandacht voor het referendum dat op 21 maart 2018 zal worden gehouden . Wij voeren campagne voor een “nee” tegen de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

 

Nog even over de brief

In de brief die we vandaag verstuurden wordt aan mensen gevraagd om een afspraak te maken voor de installatie van een relay in hun huis. Daarmee zou de woning aftapbaar worden gemaakt. Uiteraard is dit niet het geval. De brief bevat een link die mensen direct doorstuurt naar de sleepwet-kieswijzer. Ook als ontvangers contact opnemen via het vermelde telefoonnummer of e-mailadres, krijgen ze direct uitleg dat het om een ludieke actie gaat. Het is immers niet nodig dat de geheime diensten een fysiek apparaat op je netwerk aansluiten om toegang te krijgen tot je communicatiegegevens.

Wat kan jij doen?

Met deze campagne willen we de discussie over de sleepwet aanjagen. Vul de kieswijzer in en deel de kieswijzer met je vrienden en familie. Op 21 maart staat iedereen voor een keuze. Laten we er samen voor zorgen dat dit een geïnformeerde keuze wordt.

Wil je vrijwilligen voor Bits of Freedom? Ook voor het referendum? Meld je dan aan als flexvrijwilliger!

Ik meld me graag aan als flexvrijwilliger

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag