• Menu

0 recente resultaten

Referendum sleepwet nog een stap dichterbij

Vandaag gaan de initiatiefnemers naar de Kiesraad om de laatste handtekeningen van de meer dan 400.000 opgehaalde handtekeningen in te dienen. Dat is veel meer dan de vereiste drempel van 300.000 handtekeningen. Met zo’n ruime marge moet het wel heel gek lopen wil het referendum over de sleepwet niet doorgaan.

Lof voor initiatiefnemers

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen, maar het is een prestatie van formaat. In zes weken tijd hebben de initiatiefnemersDe website van de initiatiefnemers honderdduizenden mensen weten aan te sporen om een verzoek voor een referendum over de nieuwe wet voor de geheime dienstenDe complete tekst van de 'Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017' (Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017) in te dienen.

1 november uitsluitsel Kiesraad

De Kiesraad heeft na vandaag twee weken de tijd om te controleren of er voldoende geldige verzoeken zijn ingediend. Op 1 november komt de Kiesraad met de uitslag. Dan zullen we waarschijnlijk ook meteen te horen krijgen wanneer het referendum gehouden wordt. Maar alles wijst erop dat dit op dezelfde dag zal zijn als de gemeenteraadsverkiezingen. Op 21 maart 2018. Noteer die datum maar alvast in je agenda.

Inhoudelijk debat

In de aanloop naar het referendum zullen wij, net als de afgelopen jaren, zeker het debat aangaan op basis van de harde feiten. Daarnaast zullen we natuurlijk ook campagnevoeren want een nieuwe wet is prima maar dan wel zonder sleepnet dat het stelselmatig en grootschaligHet kabinet erkende dit expliciet tijdens de behandeling in de Tweede Kamer onderscheppen van communicatie mogelijk maakt. Wil je ons daarbij helpen? Meld je dan nu aan voor de speciale sleepwetvrijwilligers nieuwsbrief.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag