• Menu

0 recente resultaten

Lezing: “Privacy by Design: Waarom Translink jouw data niet met DUO zou moeten kúnnen delen”

Naar aanleiding van het nieuws dat Translink reisgegevens deelt met DUO, onderzoekt Jaap-Henk Hoepman in deze publieke lezing het concept privacy by design. De lezing vindt plaats op dinsdag 10 oktober en wordt georganiseerd door Bits of Groningen.

Privacy by Design

Bedrijven doen mooie beloftes over het privé houden van je data, maar als gebruiker sta je vaak machteloos wanneer ze die beloftes vervolgens niet nakomen. Een manier om dat te voorkomen is door een systeem zó in te richten dat persoonsgegevens überhaupt niet worden opgeslagen. Want wat je niet opslaat, kun je ook niet weggeven.

Jaap-Henk HoepmanVoor wie meer wil weten over privacy by design biedt Hoepmans blog een rijke en toegankelijk-geschreven bron van informatie. is hoofddocent privacy enhancing technologies en identity management aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Bits of Groningen

Bits of GroningenDoe mee! is de eerste lokale afdeling van Bits of Freedom en wordt gerund door en voor vrijwilligers. Bits of Groningen ondersteunt Bits of Freedom in haar campagnes, organiseert lezingen, Privacy Cafés en andere bijeenkomsten.

Ook lokaal actief worden?

Wil jij een lokale afdeling in jouw stad of regio? Neem dan contactStuur Evelyn een e-mail met ons op, we helpen je graag op weg.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag