• Menu

0 recente resultaten

SHA2017: Hier kun je ons vinden en dit kun je verwachten

Dit jaar vindt van 4 tot en met 8 augustus het vierjaarlijkse hackercamp in Nederland plaats. Georganiseerd voor en door vrijwilligers uit alle delen van de hackergemeenschap. Ook Bits of Freedom is, met frisse shirts en stickers, aanwezig. Heb je interesse in internetvrijheid? Dit is waar je ons kunt vinden en wat je van ons kunt verwachten. Bijpraten of eens kennis maken? Stuur ons een mailtje.

Vrijdag 4 augustus - Talk: Update the Updates

Veel van de technologie van tegenwoordig heet disruptive te zijn. Meestal wordt daarmee bedoeld dat nieuwe technologie de winnaars en verliezers van een hele branch ondersteboven kan halen. Maar digitale aanvallen in de afgelopen weken lieten zien dat technologie ook met gemak onze complete maatschappij overhoop kan schoppen. Een van de redenen is hoe we omgaan met kwetsbaarheden in software. In deze talk pleit Rejo voor een update van ons updatebeleid. Om 21:10 uur.Meer informatie

Zaterdag 5 augustus - Talk: Relationship status of technology and legislation… It’s complicated

Digitale burgerrechtenorganisaties vechten vaak tegen draconische wetten en wetsvoorstellen die potentieel veel impact hebben op de vrijheid van burgers. In deze talk bespreekt Ton de gecompliceerde relatie tussen wetgeving en technologie. Om 22:00 uur.Meer informatie

Zondag 6 augustus - Talk: Cryptokids

Samen met de Waag en Netwerk Democratie ontwikkelen we lesmateriaal voor kinderen in de leeftijd tussen 10 en 14 jaar. Centraal staat de vraag: Wie is de baas op het internet? In deze talk neemt Evelyn je in vogelvlucht mee door het project en delen we onze lessons learned. Om 15:40 uur.Meer informatie

Zondag 6 augustus - Talk: Hands up, don’t shoot – unless it’s with a bodycam

De politie maakt al twintig jaar gebruik van bodycams, waarvan de laatste acht jaar officieel. Helaas is er tot de dag van vandaag geen beleid omtrent de inzet ervan. In deze talk geeft Rejo een overzicht van de inzet van bodycams door de Nederlandse politie, bespreekt hij de voor- en nadelen van een met camera’s uitgeruste politie, en laat hij zien waarom doordacht beleid ontzettend belangrijk is. Om 13:10.Meer informatie

Vrijdag 4 augustus t/m maandag 7 augustus - TSJA... village

Tijdens SHA runnen we samen met een aantal andere mensen en organisaties de Tsja… villageBekijk hier het volledige programma.. Hier kun je terecht voor lezingen, workshops en gesprekken over de politieke dimensie van technologie. Zo kun je op vrijdag terecht voor een "post-talk discussion" naar aanleiding van Rejo's talk over updates, leidt Hans op zaterdag een Socratisch gesprek over de toekomst van digitale rechten en hosten we op zondag de "Drink and Think: Talking about heavy issues in a slightly intoxicated state". Het is ook de plek voor de post-talk na Rejo's praatje over bodycams.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag