• Menu

0 recente resultaten

Een nieuwe site, meer plek voor jou

Vandaag lanceren we onze nieuwe site. O ja, en onze nieuwe huisstijl en nieuw logo. We zijn zelf heel erg blij met het resultaat en vinden het best spannend om van jullie te horen of jullie dat ook zijn. Hieronder meer over welke keuzes we hebben gemaakt en waarom. Laat in de reacties weten wat jij ervan denkt!

Nieuwe vragen

Onze oude site was oorspronkelijk ontworpen in 2007. In de loop der jaren zijn daar wel eens aanvullingen op gedaan, maar het werd inmiddels wel een oud beestje. Terwijl Bits of Freedom steeds meer met vrijwilligers doet, was dat op de site bijvoorbeeld moeilijk terug te zien. En terwijl er steeds meer toffe evenementen zijn rondom onze onderwerpen, kon je die bij ons niet vinden. We wilden daarom een ontwerp dat zowel mensen hielp die voor het eerst op zoek gaan naar onze onderwerpen, als mensen die dat beroepsmatig doen en natuurlijk alle ‘harde kern’ geïnteresseerden en vrijwilligers. Na een pitch kozen we uiteindelijk voor ontwerpbureau Van LennepCheck de site van Van Lennep, omdat zij dat het beste begrepen.

 

Een nieuwe site, een nieuw begin

We besloten de opdracht helemaal vrij te houden. Als Van Lennep ook de kleuren en het logo onder handen wilde nemen, was dat ook goed. Nou, en dat deden ze.

Ten eerste kozen ze voor een veel kleurrijker en beeldender ontwerp. We hebben nu meer ruimte voor mooie (meestal Creative Commons) foto’s. En er is meer kleur. Groen is nog steeds onze basiskleur, hoewel het wel een andere tint is. Oranje wordt gebruikt voor de pagina’s waar je in actie kan komen. En het zachtroze houdt het beeld rustig als je dossiers leest.

Een eigen font!

De helden van Van Lennep begrepen ons zo goed dat ze ons verrasten met een eigen, open font: het Freedom Font. Je kan het downloaden op GitLabDownload ons nieuwe lettertype, uitgebracht onder een CC BY-NC-SA 4.0 Creative Commons licentie (zoek dan ook meteen onze eigen verlengde E uit het logo en het icoon van Big DataBig Data? Wie is Big Data?).

Logo en pay-off

We hebben nog geëxperimenteerd met beeldmerken van het logo. Maar je valt al snel in privacycliché’s als een veiligheidscamera en dat terwijl onze naam Bits of Freedom heel sterk is. Uiteindelijk besloten we daarom dat daar dus nadruk op zou komen.

Onze vorige pay-off was “Verdedigt digitale burgerrechten”. Dat klopt als een bus, maar is niet meer erg aansprekend. Daarom kozen we nu voor een aansprekender variant “Voor jouw internetvrijheid”, want dat is uiteindelijk de reden waarom Bits of Freedom bestaat.

 

Previous
Next

Er wordt nog aan geklust

De WordPress-wizards van Van OnsZie hier wat de WordPress-wizards van Van Ons nog meer hebben gemaakt bouwen de site. Dat is heel fijn, want zij kennen Wordpress van binnen en van buiten.

Testers

In de praktijk werkt een site natuurlijk heel anders dan je tijdens het ontwerpen bedenkt. Daarom hebben we onlangs testers gevraagd om de site al te testen. We waren opgelucht te horen dat ze over het algemeen erg enthousiast waren. En gelukkig gaven ze ons ook nog veel feedback mee. Zij zagen dingen die we zelf nog niet gezien hadden of ze gebruikten de site anders dan we verwachtten. Op basis van hun feedback pasten we ook weer een en ander aan.

De komende weken zullen we het een en ander nog rechttrekken. Dus werkt iets niet goed, ziet het er raar uit, of heb je nog een idee? Laat het weten, in de reacties of per mail: daphne.vanderkroft@bof.nl Dank je wel!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag