Wat weet Google eigenlijk over jou?

22 maart: café-avond voor Tor node-beheerders

De dilemma's van digitalisering 1/3
DOSSIER: Doe-het-zelf

Bits of Freedom en Stichting HVIV organiseren op woensdagavond 22 maart 2017 een café-avond voor (toekomstige) beheerders van Tor exit-nodes. Draai je een Tor exit-node of ben je al langer van plan dat te gaan doen, schuif aan!

Doel van de avond is, net als vorige keer, om zoveel mogelijk ervaringen uit te wisselen: hoe vaak draai je updates, welke afspraken heb jij met je provider gemaakt, waar maak jij je zorgen over en hoe handel je klachten over het verkeer van Tor-gebruikers af? Alles is bespreekbaar. Ook zal er deze avond iemand uit het kernteam van Tor Project bij ons aanschuiven.

Praktisch
De bijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 22 maart 2017 om 19:30 uur, in het Café-restaurant De Ysbreeker in Amsterdam. Wil je komen, meld je dan even per email bij Rejo Zenger. (Aanmelden is niet verplicht maar wel prettig: als we weten hoe groot de groep is, kunnen we daar met de locatie rekening mee houden.)

 1. Any Mouse

  Een prima idee om TOR netwerkbeheer te promoten.

  Ik vraag me af of het handig is om aan anderen te laten zien dat je met TOR bezig bent als (nieuwe) beheerder. Wil je als beheerder niet liever anoniem blijven?

  Nogmaals, een erg goed initiatief voor TOR.

  • Rejo Zenger

   Precies voor dit soort vragen is die avond bedoeld. Dus: weest welkom. En voordat we je vraag beantwoorden: waarom denk je dat je als (nieuwe) beheerder liever anoniem zou willen blijven?

 2. Peter1984

  Is er ook een webinar opties (niet iedereen woont in Amsterdam….)?

  Mooi artikel trouwens in de Telegraaf vandaag!

  • Rejo Zenger

   We hechten veel waarde aan een laagdrempelige bijeenkomst. Daarom zal er geen formeel programma bestaan en zal het vooral een gesprek zijn in plaats van een presentatie. Los van het feit dat “streamen” het laagdrempelige verstoort, lijkt het ons ook niet werken – juist omdat het gewoon een gesprek in een kroeg is.

   We realiseren ons heel goed dat niet iedereen in Amsterdam woont. Dat is dan ook precies de reden waarom we vorig jaar de bijeenkomst in Utrecht organiseerden. Dat de bijeenkomst deze keer in Amsterdam is, heeft een praktische reden: op die manier is het mogelijk om iemand van het Tor Project zelf aan te laten schuiven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.