• Menu

0 recente resultaten

D66 en GroenLinks willen geen achterdeuren. En de rest?

Waarschijnlijk wordt in de week van 12 december het hackvoorstel door de Kamer behandeld. Wij zijn fel gekant tegen het gebruik van kwetsbaarheden door de politie, omdat het ons onveiliger houdt. D66 en GroenLinks willen ook een veilig internet. Maar wat doen de andere partijen?

Behandeling hackvoorstel
Het is al een paar weken uitgesteld, maar het lijkt nu wel zeker: in de week van 12 december gaat de Tweede Kamer over het hackvoorstel debatteren. Kernpunt is de vraag of de politie gebruik mag maken van achterdeuren in software.

Wij vinden dat de politie dat niet moet doen, omdat het onze apparaten juist onveiliger maakt, in plaats van veiliger. Die achterdeuren kunnen namelijk niet alleen door de politie gebruikt worden, maar ook door bijvoorbeeld criminelen. En: de overheid moet geen belang hebben bij het bestaan van die onveiligheid, maar moet juist die deurtjes dichttrekken.

Amendement kan ons beschermen
Ook D66 en GroenLinks willen dat de politie geen gebruik mag maken van achterdeurtjes. Daarom hebben ze een amendement ingediend die dat gebruik verbiedt. Wij zijn heel blij met het standpunt van D66 en GroenLinks, maar we zijn er nog niet. Want door dat amendement wordt de wet heel erg positief gewijzigd, maar dat gebeurt weliswaar alleen als de andere partijen dat amendement steunen.

Help je ons?
Wij zijn hard bezig om die steun mogelijk te maken en hopen ook op jullie steun. Daarom hebben we onze campagnesite nu aangepast. Op de site zelf kun je nu zien welke partijen het gebruik van achterdeuren door de politie willen verbieden. Die kun je aanmoedigen, maar je kunt ook partijen die zich nog niet hebben laten horen, vragen of ze het amendement steunen. Ook kun je partijen die hebben aangegeven achterdeurtjes in jouw software een goed idee te vinden, vragen of ze jouw belang en het belang van een veilig internet voorop willen stellen. Doe je mee?

Update 09-12-16: Goed nieuws: de SP is nu ook ondertekenaar van het amendement!

achterdeuren-blog

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag