• Menu

0 recente resultaten

Steun jij ook internetvrijheid?

Wil jij ook dat jouw privé communicatie privé blijft? Dat je ongesurveilleerd kunt browsen en je in vrijheid kunt uiten? We kunnen ons werk alleen onafhankelijk blijven doen met steun van donateurs. Lees hieronder wat we afgelopen maanden hebben gedaan en wat we de komende tijd willen bereiken. Wil jij dit ook mogelijk maken? Doe vandaag nog een donatie.

 

Deze successen behaalden we de afgelopen maanden

 • We faciliteerden massale weerstand tegen het sleepnet voor de geheime diensten: nog nooit eerder hebben zoveel mensen gereageerd op een consultatie van een wet.
 • We hamerden op potentiële loopholes van de Europese netnetneutraliteitsregels, waarna minister Kamp in 2016 glashelder maakte dat ook onder de nieuwe regels voor prijsdiscriminatie in Nederland geen ruimte is.
 • We overtuigden de Tweede Kamer wéér om van een internetfilter af te zien. We benadrukten het belang van een betrouwbaar internet en dat is uiteindelijk de reden waarom de Tweede Kamer het internetfilter uit het wetsvoorstel op kansspelen heeft weggestemd.
 • We gaven ongevraagd advies voor de sterke kabinetspositie over versleuteling, waarmee Nederland zichzelf internationaal op de kaart zette als voorloper.
 • Al sinds 2001 organiseert Bits of Freedom de Big Brother Awards. Afgelopen jaar hadden we daarnaast ook een bomvolle zaal in Paradiso tijdens het Google-Examen. Met deze evenementen bereiken we een breder publiek over het belang van privacy.
 • Ook dit jaar worden we weer regelmatig gevraagd om te reageren in de media. In de dagbladen en online, maar ook van het NOS journaal en RTL nieuws tot Nieuwsuur, Kassa en zelfs RTL Boulevard; we geven uitleg en duiding bij ontwikkelingen die impact hebben op onze internetvrijheid.

Dit willen we de komende maanden bereiken

 • Het sleepnet voor de geheime diensten zal in de Tweede Kamer worden behandeld. Wij willen voorkomen dat je als onschuldige burger wordt getapt.
 • De Tweede Kamer gaat stemmen over het hackvoorstel. Wij willen tegengaan dat alle internetters in Nederland onveiliger worden door digitale achterdeurtjes voor de politie open te houden.
 • Na al ons werk voor de Europese Privacyverordening, willen we de komende maanden bereiken dat internetters meer keuze en controle krijgen bij tracking en profilering. Zo gaan we onderzoeken of we rechtszaken kunnen voeren.
 • We blijven opkomen voor sterke versleuteling van onze communicatie.
 • We blijven met hulp van talloze vrijwilligers mensen helpen om hun privacy te beschermen. Door middel van Privacy Cafés, de Internetvrijheid Toolbox en sinds kort ook met Insert_User: de podcast speciaal voor startups.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag