• Menu

0 recente resultaten

De Week

Kool-Aid, -der data voor Nike+ en buurt-WhatsAppgroepen. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • Afgelopen week was sowieso de week van hoaxes en filterbubbels. Er is zoveel over geschreven dat we je niet alle interessante linkjes gaan aanraden, maar het meest verrassende stuk vonden wij dit artikel van BoingBoing dat het op een tijdlijn van gelijksoortige ontwikkelingen plaatst.
  • De New York Times beschrijft een vraag die bekend zal voorkomen bij veel ouders. Waar leg je de grens bij het volgen van je kind? “Now and again, I, too, check my wife’s location so I know when she leaves work and can time dinner with her arrival. She and I have both tracked the whereabouts of our 13-year-old daughter using her phone to reassure ourselves that she was on her way home from school or a trip to the store. When did you start working for the National Security Agency, I’ve asked myself in jest.
  • De Amerikaanse verkiezingen houden vanzelfsprekend ook de gemoederen in de techwereld bezig. Wired beschrijft wat Trump betekent voor cybersecurity en wat jij er zelf tegen kunt doen. Terwijl de Electronic Frountier Foundation eerder al de spotlight zette op de laatste maanden van Obama en hoe belangrijk die kunnen zijn voor versleuteling.
  • We schreven eerder een opinie in de Volkskrant over de mogelijkheden om etnisch te profileren op Facebook. Deze week kondigde Facebook aan stappen te ondernemen tegen sommige vormen van etnisch targeten van sommige advertenties.
  • Is de burger je beste vriend? Zou de politie meer moeten kunnen met buurt-WhatsAppgroepen? Sommigen vinden van wel. (Overigens lijkt dat woord ons ideaal voor het volgende Groot Dictee der Nederlandse taal.)
  • Nike + Running scoort nu ook een mager plusje van de Autoriteit Persoonsgegevens. Er zijn nieuwe appversies uitgebracht, waarin nu onder andere wel toestemming wordt vraagt voor het gebruik van gezondheidsgegevens.
  • Google heeft een website gelanceerd waar je kunt experimenteren met hun technologie voor kunstmatige intelligentie. Je kunt bijvoorbeeld melodieën uitwisselen met een neuraal netwerk en kan dan ook nog eens de bijbehorende code inzien.
  • Het zoveelste voorbeeld waarom je iets te beschermen hebt. Na Ashley Madison liggen we nu ook gegevens van Adult Friend Finder op straat.
  • T.J. Miller, acteur uit de serie ‘Silicon Valley’, heeft niet per se vrienden gemaakt in de gelijknamige vallei: “We try and reflect that there’s a lot of optimism, there’s a lot of positive things that are happening in Silicon Valley. There’s a lot of ideology, at least in the beginning, that we respect and almost venerate. But yeah, we’re satirizing how out of proportion their egos are to what they’re bringing to the table.” en “[They’re] having a tougher and tougher time taking a joke. A lot of them don’t get it. They kind of drank the Kool-Aid they made for themselves.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag