Persbericht: Bits of Freedom lanceert campagne tegen hackvoorstel

De Week

Steun jij ook internetvrijheid?

Kool-Aid, -der data voor Nike+ en buurt-WhatsAppgroepen. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

 • Afgelopen week was sowieso de week van hoaxes en filterbubbels. Er is zoveel over geschreven dat we je niet alle interessante linkjes gaan aanraden, maar het meest verrassende stuk vonden wij dit artikel van BoingBoing dat het op een tijdlijn van gelijksoortige ontwikkelingen plaatst.
 • De New York Times beschrijft een vraag die bekend zal voorkomen bij veel ouders. Waar leg je de grens bij het volgen van je kind? “Now and again, I, too, check my wife’s location so I know when she leaves work and can time dinner with her arrival. She and I have both tracked the whereabouts of our 13-year-old daughter using her phone to reassure ourselves that she was on her way home from school or a trip to the store. When did you start working for the National Security Agency, I’ve asked myself in jest.
 • De Amerikaanse verkiezingen houden vanzelfsprekend ook de gemoederen in de techwereld bezig. Wired beschrijft wat Trump betekent voor cybersecurity en wat jij er zelf tegen kunt doen. Terwijl de Electronic Frountier Foundation eerder al de spotlight zette op de laatste maanden van Obama en hoe belangrijk die kunnen zijn voor versleuteling.
 • We schreven eerder een opinie in de Volkskrant over de mogelijkheden om etnisch te profileren op Facebook. Deze week kondigde Facebook aan stappen te ondernemen tegen sommige vormen van etnisch targeten van sommige advertenties.
 • Is de burger je beste vriend? Zou de politie meer moeten kunnen met buurt-WhatsAppgroepen? Sommigen vinden van wel. (Overigens lijkt dat woord ons ideaal voor het volgende Groot Dictee der Nederlandse taal.)
 • Nike + Running scoort nu ook een mager plusje van de Autoriteit Persoonsgegevens. Er zijn nieuwe appversies uitgebracht, waarin nu onder andere wel toestemming wordt vraagt voor het gebruik van gezondheidsgegevens.
 • Google heeft een website gelanceerd waar je kunt experimenteren met hun technologie voor kunstmatige intelligentie. Je kunt bijvoorbeeld melodieën uitwisselen met een neuraal netwerk en kan dan ook nog eens de bijbehorende code inzien.
 • Het zoveelste voorbeeld waarom je iets te beschermen hebt. Na Ashley Madison liggen we nu ook gegevens van Adult Friend Finder op straat.
 • T.J. Miller, acteur uit de serie ‘Silicon Valley’, heeft niet per se vrienden gemaakt in de gelijknamige vallei: “We try and reflect that there’s a lot of optimism, there’s a lot of positive things that are happening in Silicon Valley. There’s a lot of ideology, at least in the beginning, that we respect and almost venerate. But yeah, we’re satirizing how out of proportion their egos are to what they’re bringing to the table.” en “[They’re] having a tougher and tougher time taking a joke. A lot of them don’t get it. They kind of drank the Kool-Aid they made for themselves.
 1. Mede-lander

  Wat opmerkingen:
  Als Google ‘fake news’ gaat blokkeren dan ziet het er uit voor CNN en New York Times. CNN zag er de laatste maanden uit als een Chinees Propaganda kanaal. De Amerikanen weten blijkbaar niet dat jounalistiek objectief en onpartijdig dient te zijn. Los daarvan was zelfs het nieuws in Nederland niet erg objectief, op diverse nieuws websites worden (en worden nog steeds) gewoon Amerikaanse persberichten vertaald en als ‘Nieuws’ gepubliceerd.
  En zo bereikt de US propaganda machine moeiteloos de Europese markt, ..zelfs inclusief sluikreclame!

  BOF, EFF, en andere organisaties die onze privacy bewaken zijn zwaar ondergewaardeerd. Bestaat er geen belasting potje voor BOF?
  Ieder bedrijf dat Privacy gevoelige data bezit zou een TOL-heffing moetten krijgen.
  Basis gegevens om in te loggen op e-mail of forums gratis.
  Maar hoe meer gegevens er worden verzameld des te hoger de privacy TOL. En die privacy belasting dan volledig overdragen aan BOF.nl jaja, ik zou wel weten hoe we de tafel omdraaien… Maar hoe overtuigen we heren politici?

  Op deze manier worden bedrijven ontmoedigd om data te verzamelen, het kost ze dan immers meer geld wanneer ze meer verzamelen

  Politie en WhatsApp… Data van ONZE burgers die door de Nederlandse Politie in Amerikaanse Databases word gesluisd.
  Heeft Van der Steur zo weinig verstand van technologie?

  Tis een ro-bot-ze-ker die ver-dwaald-is-ze-ker ‘k zal es zachtjes vragen naar zijn naam…

  Mijn suggesies zijn wellicht niet de meest ideale manier om deze misstanden op te lossen maar het is in iedergeval een poging tot verbetering.

  Iets dat Rutte, Schippers, Van der Steur en hun cornuiten helaas niet konden bedenken en dat met zo’n riant ministers inkomen.

  Geeft BOF.nl straks ook stem advies?
  Een politike privacy-ladder. Mensen die zich inzetten voor privacy krijgen PLUS punten, en privacy verloederaars krijgen MIN punten

  Wie helemaal onderaan op de ladder beland gaan we verassen met een slagroomtaart. Staat mooi op de foto!

  Hier laat ik het even bij voor vandaag.

  Wat een week zeg!

 2. Geen familie van

  Die stemwijzer is wel een goed idee….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.