• Menu

0 recente resultaten

De Week

AtYahooDotCom@hotmail.com, lerende machines en Digital Defenders. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • Ben Wizner, privacydirecteur van de ACLU én de advocaat van Edward Snowden, was te gast in Triangulation. Hij praat natuurlijk over Snowden (die blijkbaar inmiddels een soort permanente Green Card in Rusland heeft) en over de campagne om ervoor te zorgen dat Obama hem gratie verleent in januari, maar het gaat ook over de patriot act, versleuteling en hoe hij de No Fly List probeert te bestrijden in de VS. Omdat Wizner scherp en genuanceerd tegelijkertijd is, is het echt het luisteren waard.
  • McSweeney’s heeft een heel geestig lijstje met e-mailadressen gepubliceerd die nogal moeilijk door te geven zijn door de telefoon. Je moet dan denken aan ‘MikeUnderscore2004@yahoo.com’ of ‘AAAAAThatsSixAs@yahoo.com’.
  • In The Atlantic staat een profiel van Tristan Harris, de ex-Googler die nu met zijn stichting ‘Time Well Spent’ probeert ontwikkelaars ervan te overtuigen dat ze een soort Hippocratische eed voor software zouden moeten afleggen. Hij hoopt daarmee dat gebruikers in de toekomst weer serieus worden genomen.
  • EDRi heeft deze week een (Engelstalig) boekje uitgebracht waarin kinderen door middel van striphelden (in gevecht met de slechteriken, de Intruders) wordt uitgelegd hoe ze hun online data beter kunnen beschermen.
  • We hebben nog niet zoveel geschreven over Trump in ‘De Week’, maar dit artikel van Andy Greenberg in de Wired over wat het zou kunnen betekenen als Trump de baas zou zijn van de NSA willen we jullie niet onthouden.
  • Via e-mail tipte Marien ons dit artikel uit The Guardian over wat machine learning nu precies leert. Hij schreef zelf: “Het is een nuttige relativering van de veronderstelde Almacht der Algorithmes, maar tegelijk een waarschuwing om zorgvuldig onze privacy te bewaken. Want welke data laten wij van ons verzamelen om die machines mee te laten leren?

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag