• Menu

0 recente resultaten

De Week

Paris Fashion Week, Tofu en Barbra Streisand. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • Yahoo scant e-mails voor Amerikaanse geheime diensten, zo bracht Reuters. Of hoe publiek-private samenwerking kan ontsporen.
  • Google en Monotype lanceerden deze week Noto, een open-source typeface family met alle karakters van alle talen in de wereld, zowel dode als levende. “There are some characters you can only see on stones,” says Xiangye Xiao, product manager at Google. “If you don’t move them to the web, over time those stones will become sand and we’ll never be able to recover those drawings or that writing.” Noto staat voor No Tofu, en waar dat dan weer vandaan komt, daar moet je echt het artikel even voor lezen.
  • Kan je je het Streisandeffect nog herinneren? De man achter de right-to-be-forgottenzaak maakt het nu ook mee. Hij wilde oorspronkelijk negatieve berichtgeving over hem verwijderd hebben, maar sinds de zaak die hij aanspande zijn het er alleen maar meer geworden – en de rechter staat verwijdering dit keer niet toe.
  • We lazen in The New Yorker dit fascinerende portret van Sam Altman, hoofd van Y Combinator, één van de invloedrijkste startup incubators in Amerika. “The full-on-crazy version of the merge [tussen mensen en computers] is we get our brains uploaded into the cloud. I’d love that,” he said. “We need to level up humans, because our descendants will either conquer the galaxy or extinguish consciousness in the universe forever. What a time to be alive!” Aanrader!
  • De kop van Wired zegt het helemaal: “You Can All Finally Encrypt Facebook Messenger, So Do It
  • Wat ons deze week verreweg het meest verwarde, en waar we de week dan ook graag mee eindigen, was het curieuze thema van de modeshow van Chanel tijdens Paris Fashion Week: Data Center Chanel.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag