• Menu

0 recente resultaten

De Week

Noord-Koreaanse toestanden, vliegtuigjes vouwen en Hunted. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • Met de hele wereld vliegtuigjes vouwen én naar elkaar gooien? Dat kan nu. Thank you internet.
  • In een interview met het FD (ook te bereiken via een Google-zoekopdracht) omschrijft Jaron Lanier,een virtual reality pionier, mogelijk gebruik van diezelfde technologie: ‘Ik noem dat geen advertenties meer, het is directe manipulatie. Dat is beangstigend. Het is directe gedragsverandering omdat we beschikbare opties voor mensen kunnen besturen. In zekere zin worden technologiebedrijven betaald om mensen te beïnvloeden. Met virtual reality is het niet door verleiding, maar via directe manipulatie.’ (Dank voor de tip, Bug!)
  • Hoe lang kan jij off the grid blijven? De trailer van het nieuwe tv-programma Hunted is uit. 17 oktober de eerste aflevering… Spannend!
  • Deze onderzoekers werken aan een manier om jouw emoties af te lezen – zonder dat je het door hebt. “All it takes is some RF signals mixed with a set of algorithms and a dash of machine learning process.
  • Rob Bertholee, het hoofd van de AIVD, had een paar pittige uitspraken in een interview met Huib Modderkolk in de Volkskrant, vorige week zaterdag. Wij boden hem een cursus Grondrechten aan. Er waren meer reacties, zo gaf hoogleraar Telecommunicatierecht Nico van Eijk tekst en uitleg in Nieuwsuur.
  • De jaarlijkse Privacyrede wordt georganiseerd door het Utrechtse Setup en werd dit jaar uitgesproken door Mireille Hildebrandt, hoogleraar ICT en Rechtsstaat aan de Radboud Universiteit. Heel lezenswaardig!
  • Deze week werd een lijst met .kp domeinnamen gelekt. Wat blijkt? Noord-Korea telt zo’n achtentwintig websites, waaronder een website over eten, een website voor ouderen en een website van een filmfestival.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag