• Menu

0 recente resultaten

De Week

Succes voor netneutraliteit, SF door AI en hele fijne video effecten. De interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • De ‘privacyherinnering van Google’ heb je de laatste tijd vast ook wel gezien. Die was er niet voor niets. Google overtrad de privacyregels, bijvoorbeeld doordat gebruikers niet goed genoeg werden geïnformeerd over de manier waarop hun gegevens worden gebruikt en er niet op een goede manier toestemming voor werd gevraagd. Nu heeft Google dus maatregelen genomen waardoor de Autoriteit Persoonsgegevens afgelopen week constateerde  dat er geen dwangsom meer hoeft te worden opgelegd.
  • Goed nieuws over netneutraliteit in Amerika! De DC Circuit Court oordeelde dat de FCC (Federal Communications Commission, de toezichthouder) wel degelijk beleidsregels over netneutraliteit mag toepassen. Nu is het alleen nog de vraag of de telecomlobby hiertegen in hoger beroep gaat bij de hoogste rechter, de Supreme Court.
  • Apple presenteerde afgelopen week veel nieuwe plannen op hun conferentie voor ontwikkelaars. Eén van die ideeën was differential privacy, een concept waarmee je wel gegevens deelt met Apple om diensten te verbeteren (bijvoorbeeld voor auto-correct) maar waar Apple die gegevens niet naar jou terug kan leiden. Cryptograaf Matthew Green werpt een kritische blik op het idee.
  • We schreven zelf over hoe je LinkedIn kunt opzeggen. De beste analyse over de betekenis van de koop van LinkedIn door Microsoft lazen we bij Ben Thompson.
  • In de Guardian een lang interview met Nick Bostrom, de transhumanist die zich zorgen maakt over de manier waarop we als maatschappij met de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie om gaan. Zijn voornaamste punt: waarschijnlijk krijgen we maar één kans om het goed te doen, daar zouden we best wat meer energie in mogen stoppen. Over kunstmatige intelligentie gesproken: Cory Doctorow vond de science fiction film waarvan het script volledig door een computer is geschreven best goed.
  • In de LA Review of Books stond een uitgebreide recensie van het boek ‘Exposed’ van Bernard E. Harcourt. Harcourt schijnt een interessante analyse te maken van de relatie tussen onszelf (op sociale media) willen laten zien en de huidige surveillance architectuur.
  • Tot slot, met een groen pak en computers kun je interessante dingen doen: bijvoorbeeld met dansers of met de koningin van Engeland. Pas op, je zou hier zomaar heel vrolijk van kunnen worden… Goed weekend!
  • over

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag