• Menu

0 recente resultaten

Onderzoeksalert: hoe beleef jij privacy?

Waarom zou jij je bezig houden met privacy online? Daar kunnen heel veel redenen voor zijn. Misschien vind je het belangrijk zelf te kunnen bepalen wat je leest en schrijft. Of je wilt gewoon niet worden gebombardeerd met online advertenties. Maar het is ook niet moeilijk om motieven te bedenken waarom jij je niet bezig zou houden met het onderwerp. Bijvoorbeeld omdat je de technologie om je privacy te beschermen te ingewikkeld vindt. Waarom mensen zich bezig zouden houden met online privacy is het onderwerp van het onderzoek dat we vandaag starten.

Update: de vragenlijst is inmiddels gesloten. Als de resultaten bekend zijn, lees je erover op ons blog.

Hoe wordt dit een succesvol onderzoek?
Hierbij kunnen we je hulp goed gebruiken. We willen je vragen om de vragenlijst in te vullen, wat ongeveer 8 à 9 minuten in beslag neemt. Deze vragen gaan over je privacygedrag, privacykennis en hoe je over privacy denkt. Aan het eind wordt je ‘kennisscore’ aan je teruggekoppeld en kun je gelijk zien wat je misschien nog niet wist. De resultaten van dit onderzoek worden volgende maand gepubliceerd op de website van Bits of Freedom.

En jouw privacy dan?
De antwoorden die je geeft, worden alleen voor dit onderzoek gebruikt, tenzij er expliciet bijstaat dat dit niet zo is. Als dit laatste het geval is, is de bijbehorende vraag niet verplicht. Jouw antwoorden worden niet gedeeld met derden, worden verwijderd zodra het onderzoek is afgelopen en worden dusdanig verwerkt dat de resultaten niet tot jou te herleiden zijn. Verder worden er cookies aangemaakt, maar deze worden verwijderd zodra jij je browser afsluit. Ook zijn er respons-ID’s, deze zijn bedoeld om iedere vragenlijst een ander nummer te kunnen geven en daarmee de vragenlijsten uit elkaar te kunnen houden. Ook met de respons-ID’s zijn jouw antwoorden niet tot jou herleidbaar.

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan: Privacybeleving in Nederland.

Dus doe mee, test je kennis, en last but not least: spread the word!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag