• Menu

0 recente resultaten

We stellen graag aan je voor: David Korteweg

We zijn erg blij dat onze nieuwe collega, David Korteweg, nu bij ons werkt. Hij zal zich op een aantal belangrijke nationale en Europese dossiers storten die de grondrechten van internetgebruikers raken. Hij stelt zich graag zelf even aan jullie voor.

“Na vijf jaar als advocaat werkzaam te zijn geweest op het gebied van IT-recht, privacy en telecommunicatierecht, wil ik mij nu inzetten voor de rechten en belangen van individuele internetgebruikers. De controledrang bij overheden en bedrijven over je internetgebruik blijft alsmaar toenemen. Daarentegen staat de controle als individuele internetgebruiker over je eigen persoonlijke data en communicatie onder druk. De ongelijke machtsverhoudingen die hierdoor ontstaan, kan grote, nadelige gevolgen hebben voor ieder individu.

Als advocaat heb ik mij onder andere beziggehouden met relevante onderwerpen als netneutraliteit, privacy, de vertrouwelijkheid van telecommunicatie en de internationale bevoegdheden van opsporingsinstanties. Voordat ik als advocaat aan de slag ging, heb ik als vrijwilliger gewerkt bij Bits of Freedom en de Amerikaanse digitale burgerrechtenorganisatie EFF. Zo heb ik goed kunnen zien hoe belangrijk de rol van een burgerrechtenbeweging als Bits of Freedom is voor de (politieke) erkenning en bescherming van de rechten van individuele internetgebruikers. Hierbij gaat het niet alleen om het politiek op de kaart zetten van belangrijke thema’s, maar ook dat constructief wordt bijgedragen aan concreet beleid en wetgeving. Bits of Freedom doet dit in mijn ogen op een effectieve en constructieve manier. Ik kijk er dan ook naar uit om binnen het team en samen met de vele vrijwilligers de doelstellingen van Bits of Freedom te verwezenlijken.”

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag