• Menu

0 recente resultaten

Tranentrekken in een Utrechts café (oh, en er is een nieuwe Nederlandse Tor-mailinglijst!)

De andere bezoekers van Filmcafé Springhaver in Utrecht kregen tranen in hun ogen. Niet vanwege het dramatische einde van de film die ze net hadden gezien, maar vanwege onze succesvolle bijeenkomst van vrijwilligers van het The Onion Router-netwerk.

De café-avond voor beheerders van Tor-nodes was een groot succes. Terwijl sommige aanwezigen zichzelf probeerden over te halen om voor het eerst een Tor-node te gaan draaien, waren er ook mensen die de snelste exit-nodes van het hele netwerk beheerden. Veel onderwerpen werden besproken, van de ervaringen met het afhandelen van klachten over het verkeer van gebruikers en de relatie met providers, maar ook tips voor de optimalisatie van nodes.

En dan werd er nog een ding duidelijk: er is meer behoefte aan onderling contact. Daarom is er nu een mailinglist voor Nederlandstalige discussie tussen beheerders van Tor-nodes: tor-relays-nl. Je kunt je inschrijven op deze pagina.

Wie organiseert de volgende bijeenkomst? De handleiding leest: kies een moment en een plek, en slinger je uitnodiging de wereld in. Bij dat laatste helpen we je graag.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag