• Menu

0 recente resultaten

De Week

Cyberrr, over het hoofd zien en filmposters. De interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • Deze week kwamen we twee interessante voorbeelden tegen van obfuscation als interessante strategie voor het opkomen voor rechten in het digitale domein (zie ook dit boek van Brunton en Nissembaum): Het All Prior Art project probeert op algoritmische wijze alle mogelijke octrooieerbare ideeën te genereren zodat van elk idee al te bewijzen is dat het al bestond (en ideeën dus niet meer octrooieerbaar zijn). En het Obscurity project probeert publieke mug-shots websites onbruikbaar te maken door zoekmachines te vervuilen met verwisselde namen en onscherp gemaakte gezichten.
  • Wat kun je allemaal achter ‘cyber’ plakken? Op Boing Boing linkt Cory Doctorow naar een mooie slide. Onze favoriet is waarschijnlijk toch ‘geddon.
  • Bart de Koning gaf ons in De Correspondent een uniek kijkje in de werkwijze van de geheime diensten. Met de vraag hoe het met Ibrahim el-Bakraoui mis kon gaan in het achterhoofd, onderzocht hij hoe de gegevensuitwisseling met andere buitenlandse diensten daadwerkelijk verloopt.
  • Tot slot zijn we fan van deze posters van “movies for the internet surveillance age“.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag