• Menu

0 recente resultaten

De Week

Hoofdletters, filosofen en honden. De interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • Er is veel discussie over regulering van en op het internet. Maar er is ook een minstens zo fundamentele discussie achter de schermen over het woord zelf. Is het nou internet of Internet? Is het gebruik van de hoofdletter I meer dan een taalkundige ook een politieke of normatieve beslissing? Wired schreef er een mooi achtergrondstuk over.
  • Sommige subreddits zijn echt goud waard. Via Cory Doctorow kwamen we uit op loadingicon een verzameling van simpele gifjes die het goed zouden doen als laadscherm.
  • Maurits Martijn heeft al een aantal privacycoryfeeën geïnterviewd voor De Correspondent. Deze keert praat hij met filosofe Beate Roessler. Bekijk ook het mooie bijbehorende beeldmateriaal van Esther Hovers over false positives.
  • Je buurman eens hard “p3_Y2055” naar z’n hond horen roepen? Dat is hierom.
  • Honderd miljoen mensen gebruiken Google Photo’s en om dat vieren plaatst de techgigant een postje over de analyse die ze daarop kunnen doen. Er worden meer honden gefotografeerd dan katten. Gifjes, vakantieoorden en feestelijke aangelegenheden doen het goed. Alleen maar leuk nieuws. Maar de NOS stelt er terecht bij dat Google de mogelijkheid heeft “om alles wat je op via Google-diensten doet, te gebruiken voor advertentie-doeleinden”.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag