• Menu

0 recente resultaten

Herinnering: 13 oktober eerste bijeenkomst Bits of Groningen

Een paar weken geleden kondigden we het al aan: Bits of Freedom trekt het land in. Onder leiding van de allereerste Bits of Freedom-navigator, Nephtis Brandsma, wordt op dinsdagavond 13 oktober de eerste Bits of Groningen-bijeenkomst georganiseerd. Maar wat is nou eigenlijk het plan? We laten Nephtis aan het woord.

“Onze ervaring met privacyvraagstukken is dat je regelmatig kampt met de vraag: wat nu? Het is niet altijd duidelijk hoe, waar en wanneer je verschil kunt maken. Door samen met een groep mensen een ‘lokale afdeling’ op te richten hopen we dit voor een deel op te lossen, en kleine maar concrete bijdragen te leveren.

Sinds de aankondiging van Bits of Groningen zijn we benaderd door activisten, academici, belangenorganisaties en, het allerleukst, door Bits of Freedom-vrijwilligers in spe uit omgeving Groningen. Een positieve start dus!

We weten nog niet precies hoe Bits of Groningen eruit gaat zien. Dat hangt immers helemaal af van de vrijwilligers die zich willen inzetten. Maar dat we niet precies weten hoe Bits of Groningen vorm gaat krijgen, wil niet zeggen dat we geen ideeën hebben! Zo lijkt het ons leuk om samen een internetconsultatie in te vullen (zoals afgelopen zomer), brieven te schrijven, te brainstormen over publiekscampagnes, in lokale privacyvraagstukken te duiken, Privacy Cafés te organiseren, of op de verjaardag van George Orwell surveillancecamera’s te versieren met hoedjes. Die hoedjes, die zijn belangrijk.

Heb je ideeën die je graag wilt toevoegen of uit wilt voeren? Kijk je liever de kat uit de boom? Iedereen is welkom! Er is geen specifieke kennis vereist om aan te haken. Hoe diverser we zijn, hoe sterker we zijn als groep. Dus hopelijk tot snel!”

Praktisch
De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden op dinsdag 13 oktober om 19:30 bij Café Kult, Steentilstraat 36/1 in Groningen. Stuur een mailtje via de mailinglijst om te laten weten dat je komt, of kom dinsdag gewoon binnenvallen.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag