• Menu

0 recente resultaten

De week

Normies, Patriot Act en datagraaiende adverteerders. De interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

De if-I-were-you-I-would-reads

  • Deze week bracht Logitech de thuiscamera ‘Circle’ uit. Met deze camera kan je 24/7 je eigen woonkamer filmen en streamen. Het boek van Dave Eggers ‘The Circle’ blijkt toch niet ver naast de werkelijkheid te zitten. Daarnaast krijgen we ook een flashback naar SuperStreamMe.
  • Hier moet je echt even voor gaan zitten. Maciej Cegłowski legt in zijn What Happens Next Will Amaze You speech uit hoe komt dat adverteerders op het web steeds meer van je willen weten. Het wordt echt interessant als hij met een zestal oplossingen over de brug komt.
  • Marian Cousijn maakte samen met Jan Robert Leegte een rondje langs websites die een beknopte geschiedenis van internetkunst vertellen. Van Jan Robert hebben we op dit moment een werk bij ons op kantoor hangen: The Immaterial Materialised.
  • retweeted verblijdde ons met een liefdesverklaring aan #RealNiggaHours, volgens de schrijver de ultieme meme: super bewerkelijk, niet voor normies, reflectief en hyperactueel. “#RealNiggaHours is […] a meta meme, addressing the current state of memes through the satire of their own deduced message — we are in the same moment online.”
  • Cory Doctorow is ervan overtuigd dat de plannen voor de Patriot Act al in de la lagen te wachten op een terroristische aanslag om daarna snel ingevoerd te kunnen worden. Hij vindt dat organisaties die opkomen voor privacy plannen klaar moeten hebben liggen voor bescherming van onze persoonlijke data om uit de kast te trekken bij het eerstvolgende datalek. Want de lekken zullen blijven komen, dat staat vast.  (Dank voor je tip @EdenburgJoan!)

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag