Internetgebruiker vogelvrij voor Britse geheime dienst

Bits of Groningen gaat van start!

Safe harbor in onstuimig weer
DOSSIER: Doe-het-zelf

Google heeft er datacenters neergezet, er loopt een prachtige fototentoonstelling over privacy, en nu is er ook Bits of Groningen. Maak kennis en doe mee!

Bits of Groningen?
Ja! Een lokale afdeling (we zijn zoekende naar een beter woord, in de tussentijd staat het IT'ers vrij het een "branch" te noemen) in Groningen. Door en voor vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan de doelstellingen van Bits of Freedom. We geloven dat de beweging er sterker en meer divers van wordt. Daarom stellen we graag aan je voor, our woman in Groningen, de bevlogen Nephtis Brandsma.

Nephtis"Privacyvraagstukken interesseren me al jaren, en met wisselende intensiteit volg ik privacynieuws al tijden. Hoewel ik de ontwikkelingen fascinerend vind, zijn er ook zaken waar ik me zorgen om maak, en zo onderhand vind ik het wel tijd om in actie te komen. Ik heb lange tijd geworsteld met de vraag hoe dat dan precies moet, en mede door het nieuws dat Bits of Freedom op zoek was naar een bewegingbouwer ontstond het idee om een lokale afdeling op te zetten. Nu mijn masterscriptie voor filosofie af is (die, jawel, over privacy gaat) ben ik klaar om van start te gaan. Ik ben heel benieuwd naar de reacties en ik heb veel zin om hier in Groningen één en ander op poten te gaan zetten!"

De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden op dinsdag 13 oktober om 19:30 bij Café Kult, Steentilstraat 36/1 in Groningen. Ben jij erbij? Schrijf je in op de Groningen-mailinglijst en we houden je op de hoogte. Of stuur Nephtis direct een mailtje om te laten weten dat je er bent en wilt bijdragen.

 1. Anoniem

  Is het misschien een idee om ook de PGP key van Nephtis hier te plaatsen, aangezien ze gmail gebruikt?

  Los daarvan: een heel leuk idee, de lokale afdelingen van Bits of Freedom. Heel veel succes gewenst allemaal!

 2. Nephtis

  Dag Anoniem, ik ben er mee bezig. De installatie verloopt nog niet zo vlekkeloos als ik zou willen, zodra het gelukt is zal ik ‘m posten. En dank voor de succeswensen!

  • Joost

   Dag Nephtis,

   Leuk dat Groningen (opnieuw) voorop loopt. Ik heb me aangemeld voor de maillijst en ik blijf graag op de hoogte van de Groningse afdeling.

   Voor wat betreft je beveiligde email: misschien is protonmail.ch een oplossing. Weliswaar een ander mailadres, maar het is erg gebruiksvriendelijk en maximaal beveiligd. Ik ben langzamerhand al mijn contacten aan het overzetten van gmail naar protonmail. Protonmail werkt ook met PGP.

   Vr. gr
   Joost

 3. Matthijs

  Rijkelijk late reactie natuurlijk, maar zou ik ‘Fork’ mogen voorstellen, naar (F)OSS en git conventie? 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.