• Menu

0 recente resultaten

Bits of Freedom branches out

Vlak voor de zomer spraken we met Open Rights Group (de digitale burgerrechtenbeweging in Engeland) over hun ervaringen met local groups. We gaven onszelf een schop onder de kont en gingen eens serieus nadenken over hoe we de Randstad uit konden komen.

 

Uitgangspunten
Bits of Freedom komt op voor de rechten van iedereen die in Nederland woont. Daarom vinden we het belangrijk dat de beweging cultureel en geografisch divers is. Op beide vlakken scoren we nu niet goed genoeg. Dat is waar de regio-coördinator/contributor/allround-superheld/navigator om de hoek komt kijken.

Een wat?
Een scherpzinnige ver-kijker. Iemand die actief is in zijn/haar gemeenschap en weet wat er speelt. Iemand die zich in wil zetten voor Bits of Freedom en mee wil bouwen aan een sterke internetvrijheidsbeweging. We denken dat zulke navigators naast geografische diversiteit, mogelijk ook voor meer culturele diversiteit zouden kunnen zorgen. Door niet alleen die mensen aan te spreken die uit zichzelf op zoek gaan naar onze onderwerpen, maar door het hebben van een lokale, fysieke aanwezigheid en de mogelijkheid om in een gemeenschap de diepte in te gaan.

Samen opbouwen
Momenteel zijn we met drie bevlogen vrijwilligers in gesprek. Samen werken we onder andere aan dit document waarin we uitgangspunten, afspraken en doelen vastleggen. Ook zullen we een Code of Conduct opstellen. Op beide documenten ontvangen we graag jullie input. Met deze twee documenten als leidraad hebben de navigators veel vrijheid om zichzelf en de lokale beweging naar eigen inzicht te ontwikkelen.

Eerste stap
We stellen jullie komende week met ingehouden uitbundigheid voor aan Bits of Freedoms eerste officiële navigator, woonachtig in Groningen. (Potentiële) sympathisanten, volgers, donateurs en vrijwilligers uit de buurt kunnen binnenkort terecht bij de eerste Bits of Groningen bijeenkomst. Tot die tijd ontvangen we graag jullie feedback: Wat wil je ons en de navigators meegeven?

Update: Meer weten over Bits of Groningen? Ontmoet navigator Nephtis, of lees hier over haar plannen.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag