• Menu

0 recente resultaten

Thorbeckeplein was vandaag surveillance-vrij Orwellplein

Vandaag riepen we het Thorbeckeplein in Amsterdam voor 30 minuten uit tot surveillance-vrij George Orwellplein. We zetten het plein met slingers af, mobiele telefoons konden op een veilige plek worden ingeleverd en de politiecamera’s werden afgedekt. Tientallen Amsterdammers grepen deze unieke kans aan om in de openbare ruimte in vrijheid te kunnen praten. (Die hebben we natuurlijk niet op de foto gezet.) Met deze ludieke actie vroegen we de aandacht voor toenemende overheidssurveillance. Hier zijn een paar plaatjes.

Het George Orwellplein in Amsterdam, 2015.

Welkom op het George Orwellplein

Camera op het George Orwellplein

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag