Update in Pilz-gate: Nederlands telefonieverkeer op de wishlist. Hoog tijd voor druk van Plasterk

Thorbeckeplein was vandaag surveillance-vrij Orwellplein

Persbericht: Amsterdammers 30 minuten surveillance-vrij op het George Orwellplein

Vandaag riepen we het Thorbeckeplein in Amsterdam voor 30 minuten uit tot surveillance-vrij George Orwellplein. We zetten het plein met slingers af, mobiele telefoons konden op een veilige plek worden ingeleverd en de politiecamera’s werden afgedekt. Tientallen Amsterdammers grepen deze unieke kans aan om in de openbare ruimte in vrijheid te kunnen praten. (Die hebben we natuurlijk niet op de foto gezet.) Met deze ludieke actie vroegen we de aandacht voor toenemende overheidssurveillance. Hier zijn een paar plaatjes.

Het George Orwellplein in Amsterdam, 2015.

Welkom op het George Orwellplein

Camera op het George Orwellplein

  1. merethan

    Schande! Veiligheid in het geding!

  2. tifkap

    Leuk! goed idee! kan helaas niet zelf mee, aangezien ik moest werken

  3. Caroline

    Grappig dat mensen nog steeds vastzitten in het idee dat camera’s voor veiligheid zorgen, terwijl er gewoon vele voorbeelden zijn van mishandelingen of berovingen recht voor de camera. Wie zoiets in de zin heeft stop je niet met een camera. Die stop je alleen met onderlinge solidariteit en gezamenlijk ingrijpen tot de politie arriveert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.