Ook de rechter wil betere bescherming voor de telefoongebruiker

Mobiele Wasstraat op Bevrijdingsfestival – Bevrijd je mobiel!

Cory Doctorow vergelijkt NSA met Stasi tijdens Godwin-lezing op 5 mei
DOSSIER: Doe-het-zelf

5 mei hebben we een Mobiele Wasstraat tijdens het Bevrijdingsfestival in het Westerpark in Amsterdam. Wij boenen je mobiel voor je. Een schone mobiel is een mobiel waarmee je kunt communiceren zonder pottenkijkers. Bellen zonder te worden afgeluisterd, browsen zonder te worden getracked. Bevrijd je telefoon ook van ongewenste gluurders! En laat je mobiel van binnen en buiten schoonmaken.

Heb je eigenlijk wel een goed wachtwoord op je mobiel? Geeft jouw telefoon voortdurend door waar je bent? Ben je veilig tegen ongewenste binnendringers? Houd je goed vast en stap de Mobiele Wasstraat in. Medewerkers en vrijwilligers van Bits of Freedom loodsen je in vier simpele stappen door de Wasstraat. Zodat jouw telefoon weer glimt en jij een beetje veiliger bent.

Mobiele Wasstraat Magazine
Mobiele Wasstraat door De Lopende Band

Bevrijdingsfestival
De Mobiele Wasstraat is een project dat we samen doen met de helden van ontwerpcollectief De Lopende Band en het is onderdeel van het Amsterdams Bevrijdingsfestival/Het Vrije Westen.

Internetvrijheid Toolbox
Kan je op 5 mei niet langskomen? Jammer natuurlijk! Maar niet getreurd, we lanceren die dag ook de Internetvrijheid Toolbox. Op bof.nl/toolbox kan je vanaf die dag zelf je vrijheid op je laptop en smartphone verbeteren. Van beginners tot gevorderden: we geven praktische adviezen en tools waarmee iedereen aan de slag kan. En op welke dag kan je beter beginnen dan op Bevrijdingsdag?

Praktische informatie
Naam programma: Mobiele Wasstraat: Bevrijd je mobiel!
Wanneer: 5 mei
Tijd: 11:00 tot 16.30 uur
Waar: Festivalterrein Westerpark, op het Plein van de Vrijheid (naast het MediaCafé)
Entree: Gratis

  1. Bert

    Top initiatief! Kan helaas niet in Amsterdam zijn, dus kijk uit naar de toolbox. Ben nieuwsgierig of jullie facebook van mijn mobiel kunnen verwijderen!

  2. Marco

    Zijn er ergens technische details, want dit klinkt haast te mooi om waar te zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.