Het belang is niet van belang

Geef 30 seconden voor onze Nederlandse netneutraliteit!

De week in 277 woorden
DOSSIER: Platformen

Vandaag starten we samen met andere burgerrechtenorganisaties ‘Save the Internet’, een Europabrede campagne waarmee we netneutraliteit willen beschermen. Jij kunt nu via www.savetheinternet.eu contact opnemen met jouw vertegenwoordigers in het Europees Parlement. Met een tweet, email of fax kan je ze in een aantal kliks vragen hun sterke positie te houden op netneutraliteit.

Actie is nodig

Het is belangrijk dat je dat nu doet. Er is een strijd te winnen in Europa. De Europese Commissie en een aantal grote lidstaten willen een verordening aannemen die internetproviders de mogelijkheid biedt om extra geld te vragen voor online diensten. Het open internet is van fundamenteel belang geweest voor de economie en vrijheid van meningsuiting wereldwijd. We dreigen dat te verliezen voor een gesloten internet, met ‘fast lanes’ en ‘slow lanes’. Internetproviders zouden niet moeten kunnen bepalen tot welke content gebruikers toegang hebben en welke niet. Voor Nederland zijn de ontwikkelingen in Europa extra zuur, omdat we in juist zo trots waren dat we in Nederland netneutraliteit wél goed geregeld hadden. Als de slechtere verordening wordt aangenomen in Europa, zet dat een streep door die mooie, Nederlandse wet.

Hoewel de Parlementariërs zich vorig jaar in april uitspraken voor een sterke netneutraliteit, is het belangrijk dat zij de komende tijd dit goede werk voortzetten. De komende weken zullen vertegenwoordigers van het Europees Parlement, de Europese Commissie en de lidstaten achter gesloten deuren vergaderen over een overeenkomst. Die overeenkomst moet dan worden goedgekeurd door de lidstaten en het parlement. Het is daarom belangrijk dat je nú handelt en ze vraagt bij hun sterke positie te blijven.

 1. Martine Verhoeff

  Ik wil netneutraliteit!

 2. Leen Torenvliet

  Ik heb de vrijheid genomen om Coralie van Nieuwenhuizen een persoonlijke email (in het Nederlands) te schrijven. Ik denk dat een met naam ondertekende email beter aankomt dan “a concerned citizen”.

  • Harrie Baken

   @Leen Je kunt je naam ertussen typen.

   Sincerely,
   Harrie Baken
   a concerned citizen
   😉

  • Harrie Baken

   @allen
   Je kunt ook via het bovenaan genoemde adres de MP’s sorteren op land. Dan stuur je een mail naar degene die “boven komt”.

   Vervolgens zeg je: geef me het volgende parlementslid. Zo ga je door tot je ze allemaal (5, dacht ik) hebt gehad.

   Er zitten rare partijen bij, maar ja, het is belangrijk zat! 😉

   • Floris Kreiken

    Je hebt gelijk Harrie, dank! Verder is het inderdaad beter om een naam of persoonlijke touch aan zo’n bericht te geven.

  • Floris Kreiken

   Top!

 3. Stan

  Belankgrijk inderdaad,
  Te ingewikkeld om van je te laten horen op deze manier. En zeker niet in 30 seconden te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.