• Menu

0 recente resultaten

Geef 30 seconden voor onze Nederlandse netneutraliteit!

Vandaag starten we samen met andere burgerrechtenorganisaties ‘Save the Internet’, een Europabrede campagne waarmee we netneutraliteit willen beschermen. Jij kunt nu via www.savetheinternet.eu contact opnemen met jouw vertegenwoordigers in het Europees Parlement. Met een tweet, email of fax kan je ze in een aantal kliks vragen hun sterke positie te houden op netneutraliteit.

Actie is nodig

Het is belangrijk dat je dat nu doet. Er is een strijd te winnen in Europa. De Europese Commissie en een aantal grote lidstaten willen een verordening aannemen die internetproviders de mogelijkheid biedt om extra geld te vragen voor online diensten. Het open internet is van fundamenteel belang geweest voor de economie en vrijheid van meningsuiting wereldwijd. We dreigen dat te verliezen voor een gesloten internet, met ‘fast lanes’ en ‘slow lanes’. Internetproviders zouden niet moeten kunnen bepalen tot welke content gebruikers toegang hebben en welke niet. Voor Nederland zijn de ontwikkelingen in Europa extra zuur, omdat we in juist zo trots waren dat we in Nederland netneutraliteit wél goed geregeld hadden. Als de slechtere verordening wordt aangenomen in Europa, zet dat een streep door die mooie, Nederlandse wet.

Hoewel de Parlementariërs zich vorig jaar in april uitspraken voor een sterke netneutraliteit, is het belangrijk dat zij de komende tijd dit goede werk voortzetten. De komende weken zullen vertegenwoordigers van het Europees Parlement, de Europese Commissie en de lidstaten achter gesloten deuren vergaderen over een overeenkomst. Die overeenkomst moet dan worden goedgekeurd door de lidstaten en het parlement. Het is daarom belangrijk dat je nú handelt en ze vraagt bij hun sterke positie te blijven.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag