• Menu

0 recente resultaten

De week in 277 woorden

Facebookpoetsen, hologrammen en Truecrypt. De interwebs zijn groot. Niet elke tweet wordt gezien, niet elke blog wordt gelezen. En er is meer in de wereld. Daarom een stukje service van ons naar jou toe: alles wat je deze week over internetvrijheid had kunnen lezen, kijken of luisteren in 277 woorden.

Het nieuws van de week

Precies vorige week verzonden we met 32 partijen een oproep aan de minister van veiligheid en justitie waarin we hem opriepen een fundamentele visie te ontwikkelen rondom het thema privacy in de verhouding tussen overheid en burger. In reactie daarop zijn we officieel uitgenodigd door Ard van der Steur om aanstaande maandag langs te komen. Onze vraag aan jou is: Wat zou jij de minister willen meegeven?

5 if-I-were-you-I-would-reads

  • Wie zich zorgen maakt over privacy op Facebook: ontwerper Silvio Lorusso laat zien hoe je je Facebook-profiel schoon houdt.
  • John Oliver ontmoet Edward Snowden in Last Week Tonight. We zouden er veel woorden aan vuil kunnen maken, doen we niet. Kijk zelf.
  • Het Open Crypto Audit Project heeft als doel om vrije software te ondersteunen bij het op veilige wijze implementeren van cryptografie. Op dit moment zijn ze bezig met een audit van het open source versleutelingsprogramma Truecrypt. Er is net een nieuw rapport (PDF) verschenen en Matthew Green vat het samen: het lijkt er nog steeds op dat Truecrypt een relatief goed stukje crypto is.
  • Onze oud-fellow Ashkan Soltani is nog steeds goed bezig als ‘Chief Technologist’ van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC). Ze gaan zich namelijk nu richten op het transparant maken van algoritmes. Doel is om ze beter te begrijpen en er daarmee voor te zorgen dat ze niet leiden tot discriminatie of andere negatieve gevolgen.
  • De New Yorkers zijn volhardende mensen. Dat bleek deze week maar weer toen er 1) een buste van Edward Snowden verscheen 2) deze werd verwijderd 3) de verdwenen buste min of meer direct vervangen werd met een hologram.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag