• Menu

0 recente resultaten

Afspraak met de minister over visie op privacy

Precies vorige week verzonden we met 32 partijen een oproep aan de minister van veiligheid en justitie waarin we hem opriepen een fundamentele visie te ontwikkelen rondom het thema privacy in de verhouding tussen overheid en burger. In reactie daarop zijn we officieel uitgenodigd door Ard van der Steur om aanstaande maandag langs te komen. Onze vraag aan jou is: Wat zou jij de minister willen meegeven?

Donderdag 2 april begon met media-aandacht bij o.a. NOS en NRC, waarna ook online de ondertekeningen binnenstroomden op visieopprivacy.nl. Inmiddels zijn er kamervragen gesteld door de Partij voor de Dieren en worden er binnenkort nog meer vragen gesteld door de SP en D66.

Maar dat was nog niet alles. We ontvingen dus ook een mail waarin we werden uitgenodigd voor een gesprek op het ministerie.

Het is natuurlijk mooi dat we zijn uitgenodigd, we zijn erg benieuwd naar de gedachten van de nieuwe minister over dit onderwerp. Maar dat is voor ons niet genoeg. Tijdens de bijeenkomst zullen we er bij sterk op aandringen om niet alleen in gesprek te gaan maar ook daadwerkelijk een visie op privacy te ontwikkelen. Vanzelfsprekend houden we je op de hoogte van het verloop van het gesprek.

Update: Inmiddels hebben we het gesprek met de minister gehad. Het verslag daarvan vind je hier.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag